Pápalátogatás Hargita megyében
vasárnap, 2019. július 21., 12:30:46

Készítsünk Ferenc pápához méltó ajándékot!

A Gyulafehérvári Főegyházmegye sajtóközleménye

(0 Szavazat)25 megjelenítés

Minden közösség kiveheti a föld javaiból, amire szüksége van az életben maradáshoz, de kötelessége meg is védeni és biztosítani termékenysége folyamatosságát a jövőbeli nemzedékek számára. Mert végeredményben „az Úré a föld” (Zsolt 24,1), övé „a föld és minden, ami rajta van” (MTörv 10,14).” (Idézet a Ferenc pápa által kiadott Laudato si’ enciklikából)

Csíksomlyói zarándoklata alkalmából ajándékot szeretnénk készíteni Ferenc szentatyánknak. Igazán felemelő, hogy otthonunkban, a csíksomlyói Mária lábainál köszönthetjük és hallgathatjuk az élő Pétert. Nagy ajándék ez a látogatás főegyházmegyénknek és térségünk katolikus népének. Reményeink szerint több évszázad után is hálával fogják katolikus utódaink 2019. június 1-jét emlegetni, mégpedig olyan napként, amikor elindul Erdély népe a megújulás és az együtt járás útján.

Ez alkalomból szeretnénk erdőültetéssel megajándékozni Ferenc pápát. Eddig néhány közbirtokosság csatlakozott a nemes kezdeményezéshez.

Másrészt a pápalátogatás szervezői arra szeretnék meghívni a főtisztelendő plébános atyákat, hogy még a pápalátogatás előtt minden katolikus közösség ültessen egy fenyőfát egyházi területen, a templom, illetve a plébánia udvarában vagy más alkalmas helyen. Tegye ezt a közösség Ferenc pápa környezetvédelmet szorgalmazó tanításának fényében. Egy rövid beszéddel vagy az enciklika egy-két gondolatának felolvasásával buzdítsuk egy vasárnapi szentmise után faültetésre az összegyűlt híveket, ezzel pedig arra, hogy legyünk a teremtett világgal kíméletesebbek. Emlékeztessen a fenyőfa Ferenc pápa látogatására és tanítására.

Mindazon további közbirtokosságok, szervezetek, plébániák és fizikai személyek, akik szeretnének hasonló felajánlást tenni, megtehetik az ajandekfa@pontifex.ro e-mail címre írt levélben, a következő adatok felsorolásával:

1. A szervezet, plébánia vagy fizikai személy neve;

2. A beültetendő terület mérete vagy az elültetendő csemeték száma;

3. A kapcsolattartó személy neve.

 

Kapcsolódó weboldal:

https://sites.google.com/sec.ro/greengift/home?fbclid=IwAR2HSawSKd9NTREwEaB8EMqGmiIU8h48sp5CqzA1-5ZIQv8X-QNP57rT5SI

 

Csíkszereda, 2019. május 22.