Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
szombat, 2019. július 20., 22:42:24
Laczkó Edit

Laudáció

Gyergyóremetei születésű (1972), elemi iskoláit otthon, majd középiskolát a csíkszeredai Matematika-Fizika Líceumban végezte. Gyerekkora óta sportol. 1990-1994 a Budapesti BEAC-MAFC leigazolt atlétája. Majd próbálkozott jégkoronggal, snowboarddal. A gyerekei  Vivien-biatlonista, Larissza és Zólya- műkorcsolya) miatt kezdett el újból komolyabban sportolni (atlétika és sífútás). Az idén veterán atlétikai OB-n 1500 méter 3. hely, 3000 méteren 4. hely.

Oklevél

Sajtóközlemény

Keresztes Lajos-díjjal ismerték el Csíki András munkáját

Díjazták a 2017-es év legjobb Hargita megyei sportolóit

– Általában, ha van sportfejlesztési igény azt mindig támogatjuk a megyei tanácsos kollégákkal, hisz számunkra a sport az egyik prioritás – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeelnök a Hargita Megyei Sportgálán, amelyet december 23-án, szombaton tartottak meg Csíkszeredában, díjazva Hargita megye legkiválóbb sportolóit.

A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint Hargita Megye Tanácsa által szervezett rendezvényen az elöljáró felhívta az érintettek figyelmét arra, hogy ha bárhol fejlesztésre, befejezésre váró sportlétesítmény van, minél előbb közöljék a polgármesteri hivatalokon keresztül, hogy a megyei tanács, ahol tud, segíthessen.

Az eseményen a 2017-es év legjobb sportolóit és csapatait díjazták. Ebben az évben az ifjúsági sportolók díjazása rangsor szerint, illetve sportáganként történt, a csapatok esetében rangsorolás alapján díjaztak, így lehetőség teremtődött arra, hogy több sportolót, valamint csapatot részesítsenek elismerésben. A díjakat Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Becze István, Rácz Árpád, Szentes Antal és Ion Proca megyei tanácsos, Vasile Bicăjanu, Szőcs-Mátyás István és Zonda Erika vezérigazgató adta át.

A megye legjobb sportolója kitüntetést idén Stoica Márk kapta, aki a Csíkszeredai Sportklub judósaként Albu Botond tanítványaként jeleskedett. (Mellékeltük a díjazottak teljes listáit.) A díjazásról második feléről készült több mint félórás videófelvétel megtekinthető Borboly Csaba megyeelnök közösségi oldalán.

Ugyanakkor idén is szavazást indított a Hargita Népe napilap és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, amely során a közönség kiválaszthatta a megye legjobb sportolóit. A szavazatok alapján Hargita Megye Tanácsa Keresztes Lajos-díjában részesült Stoica Márk, Kenéz Aletta Zselyke, Erőss Nóra, Csató Roland, Sinka Szabolcs és Laczkó Edit (Leírás a csatolmányban). Az ünnepség végén meglepetésként Keresztes Lajos-díjat nyújtott át Borboly Csaba megyeitanács-elnök Csíki Andrásnak, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetőjének. „Aki sporttal szeretett volna foglalkozni Hargita megyében az elmúlt három évtizedben, annak útja egy emberhez vezetett. Ő Csíki András, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője. Csíki András jellemzői: következetesség, munkabírás, kitartás, segítő szándék, ugyanakkor jó kapcsolatokat ápol minden helyi és országos intézménnyel, amely a sporttevékenységeket közvetlenül vagy közvetve befolyásolhatta” – fogalmazott laudációjában Ábrahám Előd. További fotókat a sportgáláról itt találnak.

Csíkszereda, 2017. december 25.

Letölthető dokumentumok: