Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
szerda, 2019. július 17., 22:04:43
Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
Papp Róbert Flórián


Laudáció

Nemrégiben zajlott Csíkszeredában a judo Balkán-bajnokság, ahol pályafutása legjobb eredményét érte el a csíkszeredai Papp Róbert Flórián. A Sportklub cselgáncsosa ezen a megmérettetésen nyerte meg a 73 kilogrammos súlycsoport versenyét. A siker értékét növeli, hogy az elődöntőben és a döntőben ipponnal nyert, sikere vitathatatlan, és ezt a csíkszeredai sportcsarnokot zsúfolásig megtöltő nézők felállva, hosszú tapssal köszönték meg.
Papp Róbert Flórián 1986. november 18-án született Csíkszeredában. 1993 őszén kezdte a cselgáncsozást és 1994-től már versenyzett is. Több felnőtt csapat- és egyéni bajnokságon. Illesse elismerés tehát a szeptemberi balkán bajnokság hősét, Papp Róbert Flóriánt.

Oklevél

Sajtóközlemény

Sportolókat díjaztak

A tanácsülés elején Hargita megye élsportolóit díjazták Hargita Megye Tanácsa Keresztes Lajos- és Pro Civitate-díjával. Utóbbi elismerésben részesült Suciu Simion tájfutó, edzőjét, Csúcs Andrást edig a Keresztes Lajos-díjjal tüntették ki. Keresztes Lajos-díjat kapott továbbá Papp Róbert-Flórián, a Csíkszeredai Sportklub dzsúdósa, illetve Albu Botond és Sinka Szabolcs edző, Búzás Dorottya biatlonista és edzői, Márton Simon és Gecse Izabella, valamint Imre Emil gyorskorcsolyázó és Bogyó Mária edző vehette át.
A Keresztes Lajos- és a Pro Civitate-díjat Hargita Megye Tanácsa a kiemelkedő eredményeket elérő sportolóknak adományozza.

Csíkszereda, 2014. szeptember 24.

Letölthető dokumentumok: