Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
szombat, 2019. július 20., 23:11:55
Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
Voicu Camelia Mirela

Laudatio

Consiliul Judeţean Harghita acordă Premiul Pro Civitate doamnei doctor Voicu Camelia-Mirela, medic specialist de obstetrică ginecologie, cu pregătire profesională de înalt nivel.
Nimic nu este mai important în existenţa umană, decât scânteia vieţii. Rod al dragostei dintre doi oameni, un pui de om, asupra căruia veghează un medic ginecolog în lunile de creştere din uterul mamei, are un plus de noroc, dacă acel medic este a o doamnă, pentru că – femeie fiind – are o empatie specială în ocrotirea vieţii.
Doamna Voicu este foarte bună specialistă.. Priceperea şi blândeţea, empatia şi bunăvoinţa, iată meritele pentru care doamna doctor se bucură de popularitate printre femei şi mamele tinere. Ea este capabilă să creeze o atmosferă de cordialitate, de prietenie, care dărâmă zidurile invizibile ale suferinţei, ale fricii, ale distanţei dintre  pacienta şi „halatul alb” al ştiinţei obiective a medicinii. Popularitatea doamnei doctor, care a învins şi barierele lingvistice este supremul serviciu pe care un om cu ştiinţă poate face semenilor săi.

Diplomă

Comunicat de presă

Bal de caritate la Topliţa
Fondurile obţinute s-au donat pentru două centre de plasament

Consiliul Judeţean Harghita are ca scop primar crearea unui sentiment de familiaritate în rândul locuitorilor judeţului. Aceasta se concretizează de multe ori printr-o săptămână plină de muncă, deseori şi sfârşit de săptâmână ocupat de aceste îndeletniciri. Înseamnă însă şi bucuria muncii bine făcute, recreerea utilă şi plină de evenimente, şi înseamnă şi sărbătoare. Consiliul judeţean a dorit să dea ocazia de a sărbători şi locuitorilor români din judeţ: în data de 27 aprilie, vineri, la restaurantul Izabella din Topliţa s-a organizat balul judeţului. Balul a fost un eveniment caritabil, fondurile obţinute în urma organizării acestui bal fiind donate pentru două centre de plasament, cel din Topliţa şi cel din Bilbor.
Dansul a fost deschis de dansatorii Ansamblului Rapsodia Călimanilor şi a fost urmat de discursul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita care i-a mulţumit celor prezenţi că au participat la succesul acestui bal de caritate.
Despre activitatea celor două centre a vorbit Elekes Zoltán, directorul Direcţiei sociale şi de protecţie a copilului Harghita. Dânsul a spus că centrul din Bilbor găzduieşte 34 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani. Centrul de plasament al copiilor cu handicap sever de la Topliţa are în îngrijire 30 de copii, cel mai tânăr în vârstă de un an, iar cel mai în vârstă de douăzeci şi şase de ani.
Momentul culminant al serii a fost reprezentat de decernarea premiilor Pro Civitate al căror laureaţi au fost dr. Voicu Camelia-Mirela, Apostol Dumitru, Bucur I. Nicolae, Costea Constantin, Busuioc Stelian, Ion Nete, Cuibîcă Doru Viorel şi Rizea Ioan, premiile fiind înmânate de preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba.
Au fost prezenţi şi copilaşi găzduiţi de centrul de plasament din Bilbor care au prezentat un scurt program de cântece şi dans pentru auditoriu. Seara a fost continuată de spectacolul prezentat de dansatorii Ansamblului Rapsodia Călimanilor, ansamblu care are o istorie de douăzeci de ani.

Miercurea-Ciuc, 2 mai 2012

Letölthető dokumentumok: