Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
csütörtök, 2019. július 18., 22:44:33
Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
Costea Constantin

Laudatio

Actul de cultură al sistemului de învăţământ se reflectă şi în bunul mers al organelor şcolare administrative care îmbină organic îndrumarea ştiinţifică şi conducerea administrativă într-un tot unitar indisolubil.
Consiliul Judeţean Harghita acordă Premiul „Pro Civitate” domnului Costea Constantin, profesor licenţiat în istorie, care în calitate de director de şcoală, de inspector de specialitate şi de inspector-general adjunct a slujit cu talent şi mare omenie administraţia şcolară a judeţului nostru. Într-o perioadă în care învăţământul românesc a trecut şi trece prin traumele unor încercări de reformare, experienţa, calmul şi omenia domnului Costea a atenuat acest proces dureros. Răspunzând pentru inspecţia şcolară şi curriculum, fiind membru în Consiliul de Administraţie al Inspectorului Şcolar Judeţean, domnul profesor a lucrat cu exigenţă şi dăruire, pentru care îi mulţumim! Totodată îi dorim în continuare ani rodnici, activi!

Diplomă

Comunicat de presă

Bal de caritate la Topliţa
Fondurile obţinute s-au donat pentru două centre de plasament

Consiliul Judeţean Harghita are ca scop primar crearea unui sentiment de familiaritate în rândul locuitorilor judeţului. Aceasta se concretizează de multe ori printr-o săptămână plină de muncă, deseori şi sfârşit de săptâmână ocupat de aceste îndeletniciri. Înseamnă însă şi bucuria muncii bine făcute, recreerea utilă şi plină de evenimente, şi înseamnă şi sărbătoare. Consiliul judeţean a dorit să dea ocazia de a sărbători şi locuitorilor români din judeţ: în data de 27 aprilie, vineri, la restaurantul Izabella din Topliţa s-a organizat balul judeţului. Balul a fost un eveniment caritabil, fondurile obţinute în urma organizării acestui bal fiind donate pentru două centre de plasament, cel din Topliţa şi cel din Bilbor.
Dansul a fost deschis de dansatorii Ansamblului Rapsodia Călimanilor şi a fost urmat de discursul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita care i-a mulţumit celor prezenţi că au participat la succesul acestui bal de caritate.
Despre activitatea celor două centre a vorbit Elekes Zoltán, directorul Direcţiei sociale şi de protecţie a copilului Harghita. Dânsul a spus că centrul din Bilbor găzduieşte 34 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani. Centrul de plasament al copiilor cu handicap sever de la Topliţa are în îngrijire 30 de copii, cel mai tânăr în vârstă de un an, iar cel mai în vârstă de douăzeci şi şase de ani.
Momentul culminant al serii a fost reprezentat de decernarea premiilor Pro Civitate al căror laureaţi au fost dr. Voicu Camelia-Mirela, Apostol Dumitru, Bucur I. Nicolae, Costea Constantin, Busuioc Stelian, Ion Nete, Cuibîcă Doru Viorel şi Rizea Ioan, premiile fiind înmânate de preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba.
Au fost prezenţi şi copilaşi găzduiţi de centrul de plasament din Bilbor care au prezentat un scurt program de cântece şi dans pentru auditoriu. Seara a fost continuată de spectacolul prezentat de dansatorii Ansamblului Rapsodia Călimanilor, ansamblu care are o istorie de douăzeci de ani.

Miercurea-Ciuc, 2 mai 2012

 

Letölthető dokumentumok: