Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
szombat, 2019. július 20., 22:55:20
Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
Ciubîcă Doru Viorel

Laudatio

„Firea omului e propriul său destin „. Respectul şi cultul artei populare, pasiunea pentru a duce mai departe tradiţia folclorică a locurilor unde omul s-a născut poate fi un asemenea destin.
Domnul Ciubîcă Doru Viorel, legat trup şi suflet de folclorul zonei Topliţa, căruia pentru meritele sale de dansator, instrumentist, instructor şi conducător al formaţiilor de folclor de la Căminul Cultural Subcetate, al Ansamblului Folcloric Rapsozii Varvigiului şi pentru managementul acestor instituţii culturale Consiliul Judeţean Harghita acordă Premiul „Pro Civitate”.
Distincţia vine să completeze şirul de aprecieri, de care domnul Cuibâcă s-a bucurat de-a lungul anilor, oferite de foruri internaţionale şi naţionale de folclor, cu semn de recunoştinţă pentru perpetuarea tradiţiilor populare prin instruirea şi conducerea formaţiilor de folclor şi prin iniţierea unor importante festivaluri folclorice: „Pe plaiurile Varvigiului” continuat de la a X-a ediţie prin „Inter etnos folcloric – De la debut la succes” şi „Armonii de toamnă”.
Ansamblul folcloric al domnului Cuibâcă a reprezentat judeţul nostru timp de mai bine de un deceniu la Festivaluri din multe zone folclorice ale ţării şi Festivalul internaţional „Cântecele Oltului”.

Diplomă

 

Comunicat de presă

Bal de caritate la Topliţa
Fondurile obţinute s-au donat pentru două centre de plasament

Consiliul Judeţean Harghita are ca scop primar crearea unui sentiment de familiaritate în rândul locuitorilor judeţului. Aceasta se concretizează de multe ori printr-o săptămână plină de muncă, deseori şi sfârşit de săptâmână ocupat de aceste îndeletniciri. Înseamnă însă şi bucuria muncii bine făcute, recreerea utilă şi plină de evenimente, şi înseamnă şi sărbătoare. Consiliul judeţean a dorit să dea ocazia de a sărbători şi locuitorilor români din judeţ: în data de 27 aprilie, vineri, la restaurantul Izabella din Topliţa s-a organizat balul judeţului. Balul a fost un eveniment caritabil, fondurile obţinute în urma organizării acestui bal fiind donate pentru două centre de plasament, cel din Topliţa şi cel din Bilbor.
Dansul a fost deschis de dansatorii Ansamblului Rapsodia Călimanilor şi a fost urmat de discursul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita care i-a mulţumit celor prezenţi că au participat la succesul acestui bal de caritate.
Despre activitatea celor două centre a vorbit Elekes Zoltán, directorul Direcţiei sociale şi de protecţie a copilului Harghita. Dânsul a spus că centrul din Bilbor găzduieşte 34 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani. Centrul de plasament al copiilor cu handicap sever de la Topliţa are în îngrijire 30 de copii, cel mai tânăr în vârstă de un an, iar cel mai în vârstă de douăzeci şi şase de ani.
Momentul culminant al serii a fost reprezentat de decernarea premiilor Pro Civitate al căror laureaţi au fost dr. Voicu Camelia-Mirela, Apostol Dumitru, Bucur I. Nicolae, Costea Constantin, Busuioc Stelian, Ion Nete, Cuibîcă Doru Viorel şi Rizea Ioan, premiile fiind înmânate de preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba.
Au fost prezenţi şi copilaşi găzduiţi de centrul de plasament din Bilbor care au prezentat un scurt program de cântece şi dans pentru auditoriu. Seara a fost continuată de spectacolul prezentat de dansatorii Ansamblului Rapsodia Călimanilor, ansamblu care are o istorie de douăzeci de ani.

Miercurea-Ciuc, 2 mai 2012

 

Letölthető dokumentumok: