Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
vasárnap, 2019. július 21., 12:35:32
Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
Bucur I. Nicolae

Laudatio

Cultura nu este altceva decât natura pusă în valoare de om, un proces de necontenită creație de valori, în care oameni talentați, pasionați de un, sau mai multe compartimente culturale, lucrează necontenit pentru ca semenii lor să aibă un climat cultural rodnic.
O asemenea personalitate este domnul Bucur Nicolae, doctor în filologie, critic de artă, membru U.A.P., jurnalist, sociolog, etnograf, autor de volume de eseuri și meditații, căruia Consiliul Judeţean Harghita acordă Premiul „Pro Civitate”.
Domnul Bucur este un intelectual multilateral. Prin inteligență și spirit creator și-a dobândit libertatea de intelectual. Libertatea de-a alege domeniul, unde era mare nevoie de el: ca șeful comisiei județene a Zonei Montane Harghita, ca director al Studioului Teritorial TV Antena 1, ca vicepreședinte al Federației Turismului Rural Verde în Europa Centrală și de Est – ca secretar al Fundației Pro Agricultura Hargitae, ca profesor la Universitatea Sapientia și în alte activități.
Domnul Bucur este cunoscut ca prieten al artiștilor plastici din orașul Miercurea Ciuc, din județ și din țară. A vernisat în orașul nostru aproape toate expozițiile de artă plastică din ultimele decenii, a scris critici de artă plastică, pe care le-a publicat în reviste de specialitate și le-a adunat în volumul „Constelația artei”. Ce poate fi mai frumos, decât să-ți dedici talentul evaluării creatorilor de frumos; Poate numai creația originală, meditația asupra lumii, oamenilor, destinului de creator, asupra naturii divine. Volumul „De veghe la izvoare” ne ajută să cunoaștem mai bine sufletul și ideile gânditorului Nicolae Bucur, pe care îl felicităm și îi dorim ani creatori rodnici și de-acum înainte!

Diplomă

 

Comunicat de presă

Bal de caritate la Topliţa
Fondurile obţinute s-au donat pentru două centre de plasament

Consiliul Judeţean Harghita are ca scop primar crearea unui sentiment de familiaritate în rândul locuitorilor judeţului. Aceasta se concretizează de multe ori printr-o săptămână plină de muncă, deseori şi sfârşit de săptâmână ocupat de aceste îndeletniciri. Înseamnă însă şi bucuria muncii bine făcute, recreerea utilă şi plină de evenimente, şi înseamnă şi sărbătoare. Consiliul judeţean a dorit să dea ocazia de a sărbători şi locuitorilor români din judeţ: în data de 27 aprilie, vineri, la restaurantul Izabella din Topliţa s-a organizat balul judeţului. Balul a fost un eveniment caritabil, fondurile obţinute în urma organizării acestui bal fiind donate pentru două centre de plasament, cel din Topliţa şi cel din Bilbor.
Dansul a fost deschis de dansatorii Ansamblului Rapsodia Călimanilor şi a fost urmat de discursul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita care i-a mulţumit celor prezenţi că au participat la succesul acestui bal de caritate.
Despre activitatea celor două centre a vorbit Elekes Zoltán, directorul Direcţiei sociale şi de protecţie a copilului Harghita. Dânsul a spus că centrul din Bilbor găzduieşte 34 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani. Centrul de plasament al copiilor cu handicap sever de la Topliţa are în îngrijire 30 de copii, cel mai tânăr în vârstă de un an, iar cel mai în vârstă de douăzeci şi şase de ani.
Momentul culminant al serii a fost reprezentat de decernarea premiilor Pro Civitate al căror laureaţi au fost dr. Voicu Camelia-Mirela, Apostol Dumitru, Bucur I. Nicolae, Costea Constantin, Busuioc Stelian, Ion Nete, Cuibîcă Doru Viorel şi Rizea Ioan, premiile fiind înmânate de preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba.
Au fost prezenţi şi copilaşi găzduiţi de centrul de plasament din Bilbor care au prezentat un scurt program de cântece şi dans pentru auditoriu. Seara a fost continuată de spectacolul prezentat de dansatorii Ansamblului Rapsodia Călimanilor, ansamblu care are o istorie de douăzeci de ani.

Miercurea-Ciuc, 2 mai 2012

Letölthető dokumentumok: