Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
szerda, 2019. július 17., 15:42:12
Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
Apostol Dumitru

Laudatio

Omul îşi dă seama, graţie părţii cugetătoare a spiritului său, de toate lucrurile materiale şi sufleteşti ale lumii în care trăieşte. Cunoştinţa majorităţii oamenilor e una practică, utilitară, interesată – prin urmare subiectivă. Există o mai importantă cunoaştere a lucrurilor, una obiectivă, independentă de orice relaţie posibilă cu ele. Cele trei mari diviziuni ale universului, Dumnezeul, natura şi omul pot fi cunoscute şi subiectiv, şi obiectiv. Calea spre Dumnezeu, ca fiinţă supremă, poate fi parcursă pe calea perfecţiunii. Este un drum greu pe care noi, oamenii avem nevoie să fim ghidaţi, luaţi de mână cu prietenie şi blândeţe.
Consiliul Judeţean Harghita acordă Premiul „Pro Civitate” unui asemenea părinte şi prieten al celor ce se îndreaptă spre calea Dumnezeului, preotului şi protopopului, Apostol Dumitru, care este un adevărat conducător spiritual al comunităţii sale, din Bilbor şi din zona Topliţa în general.
Sufletul omenesc este însetat de puritate şi iubire, iar menirea unui preot este tocmai de a-şi pune credinţa şi talentul în slujba celor în căutarea adevăratei căi spre rosturile vieţii de credinţă. Domnul Părinte iubeşte oamenii şi este iubit la rândul său de oameni. Şi asta îl face o personalitate deosebită şi puternică. Pentru că deasupra năzuinţelor mărunte ale omului, ca individ, iubirea singură este în stare să dea vieţii lui un rost cosmic.
Puternica  lui credinţă şi carismă cu care slujeste Cuvântul Divin pentru a oferi consolare şi sprijin spiritual enoriaşilor  si activitatea constructivă cu care contribuie la restaurarea şi reparaţia unor lăcaşe de cult atât în comuna Bilbor cât şi în alte localităţi din ţară este apreciata.

Diplomă

 

Comunicat de presă

Bal de caritate la Topliţa
Fondurile obţinute s-au donat pentru două centre de plasament

Consiliul Judeţean Harghita are ca scop primar crearea unui sentiment de familiaritate în rândul locuitorilor judeţului. Aceasta se concretizează de multe ori printr-o săptămână plină de muncă, deseori şi sfârşit de săptâmână ocupat de aceste îndeletniciri. Înseamnă însă şi bucuria muncii bine făcute, recreerea utilă şi plină de evenimente, şi înseamnă şi sărbătoare. Consiliul judeţean a dorit să dea ocazia de a sărbători şi locuitorilor români din judeţ: în data de 27 aprilie, vineri, la restaurantul Izabella din Topliţa s-a organizat balul judeţului. Balul a fost un eveniment caritabil, fondurile obţinute în urma organizării acestui bal fiind donate pentru două centre de plasament, cel din Topliţa şi cel din Bilbor.
Dansul a fost deschis de dansatorii Ansamblului Rapsodia Călimanilor şi a fost urmat de discursul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita care i-a mulţumit celor prezenţi că au participat la succesul acestui bal de caritate.
Despre activitatea celor două centre a vorbit Elekes Zoltán, directorul Direcţiei sociale şi de protecţie a copilului Harghita. Dânsul a spus că centrul din Bilbor găzduieşte 34 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani. Centrul de plasament al copiilor cu handicap sever de la Topliţa are în îngrijire 30 de copii, cel mai tânăr în vârstă de un an, iar cel mai în vârstă de douăzeci şi şase de ani.
Momentul culminant al serii a fost reprezentat de decernarea premiilor Pro Civitate al căror laureaţi au fost dr. Voicu Camelia-Mirela, Apostol Dumitru, Bucur I. Nicolae, Costea Constantin, Busuioc Stelian, Ion Nete, Cuibîcă Doru Viorel şi Rizea Ioan, premiile fiind înmânate de preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba.
Au fost prezenţi şi copilaşi găzduiţi de centrul de plasament din Bilbor care au prezentat un scurt program de cântece şi dans pentru auditoriu. Seara a fost continuată de spectacolul prezentat de dansatorii Ansamblului Rapsodia Călimanilor, ansamblu care are o istorie de douăzeci de ani.

Miercurea-Ciuc, 2 mai 2012

Letölthető dokumentumok: