Work Camp - Egy tábor a településért

A Gyulafehérvári Caritas közleményét továbbítjuk.

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Hétfőn, június 18-án kezdetét veszi a Work Camp, azaz a XV. Caritas Önkéntes Tábor. A Gyulafehérvári Caritas és a Young Caritas csapata által szervezett eseménynek idén Kápolnásfalu ad otthont, ahol 81 lelkes fiatal táborozik, és közben szebbé teszi a település környezetét a június 18-22 közötti időszakban. 

Közösen egy közösségért, ezzel a mottóval nyitja meg kapuit hétfőn az - immár másfél évtizedes múlttal rendelkező – Caritas Önkéntes Tábor. A hagyománynak megfelelően minden évben más település ad helyet a táborozóknak. Idén a Hargita megye szívében található Kápolnásfalu fogadja az önkénteseket, akik számos tevékenységben lesznek a helyi lakosság segítségére. Többek között játszótereket és padokat újítanak fel, udvarokat rendeznek, tűzifát hordanak, tereprendezési munkálatokat végeznek a borvízforrásnál és a patak mentén. 

Az idei Work Camp 81 személyt fogad, akik Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyéből érkeznek.  A napi hatórás munkát követően a táborozókat és a helyi lakosságot is különböző közösségi programokra várják. Lesznek külön gyerekeknek, családoknak és szépkorúaknak szóló előadások és foglalkozások is.

A korábbi tapasztalatokra alapozva a szervezők bíznak benne, hogy az önkéntesek serénykedésének ismét pazar végeredménye lesz, melynek nyomai sokáig megmaradnak Kápolnásfalu arculatán és a lakosság emlékezetében.

A XV. Caritas Önkéntes Tábor fő támogatói: Hargita Megye Tanácsa, Kápolnásfalu Önkormányzata és a Bethlen Gábor Alap.

Csíkszereda, 2018. június 17. 


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, november»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774