Változtatások a megyei tanács önkéntes tűzoltóknak szóló pályázatán

Védőruhák a kápolnási lánglovagoknak

(0 Szavazat)32 megjelenítés

A megyei tanács tűzoltó csapatok támogatását célzó pályázati kiírását két részre tervezik bontani: az új csapatok védőruhákra, a már több éve tevékenykedő csapatok pedig más felszerelésekre, mint kis leltári tárgyak beszerzésére pályázhatnának a jövőben – jelentette be Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke október 15-én Kápolnáson azon az ünnepi rendezvényen, amelyet a helyi önkéntes tűzoltó csapat szervezett, hogy átadják a nemrég beszerzett védőruhákat a tagoknak. 

Hozzátette, az önkéntes tűzoltó csapatok tevékenységére a hegyimentés tekintetében is számít, hiszen ezáltal nem csupán a Hargita hegységet tudnák fejleszteni, de biztonságosabbá tennék a hegyiturizmust, ez pedig akár plusz jövedelem is lehetne az önkéntesek számára. Valamint a tűzoltó képzésekről is beszélt, amely helyszíneként egy központot terveznek kialakítani akár valamelyik elhagyott balánbányai bányaépület felújítása, átalakítása is alkalmas lenne erre a célra, fogalmazott a megyeelnök. Továbbá felvetette azt is, hogy jövőre fontolják meg Szent Flórián napja alkalmából többnapos fesztivál szervezését, mivel jó alkalom lenne, hogy megismertessék a közösséggel az önkéntes tűzoltók nemes és áldásos tevékenységét. Hozzátette, örömmel tölti el, hogy a kápolnási tűzoltó csapattal közvetlen bizalmi kapcsolatot sikerült kialakítani, és számos alkalmuk adódott közös ünneplésre.

A megyei tanács pályázatán kapott támogatásból a Kápolnási Önkéntes Tűzoltó Egyesület két rend védőruházatot, azaz bevetési kabátot, nadrágot, csizmát, védőkesztyűt, védősisakot sikerült vásárolniuk az alakulat tagjai számára. A rendezvényen elhangzott az önkéntességet, mint a közösség érdekében végzett munkát a székelység részének tekintik, és remélik, hogy az ők példájukat látva elkövetkező generációk is meglátják az önkéntességben rejlő közösségépítő és összetartó erőt. Az egyesület vezetője, Both Szabolcs elmondta, a beszerzett védőruhák a segítségükre fognak szolgálni, ezért a jövőben is ki fogják használni a pályázati lehetőségeket.Hozzátette, a megyei tanács pályázatának köszönhetően most már megfelelő számú védőruhával rendelkeznek, így remélik bővülni fog a megpályázható eszközök köre. A helyi polgármester, Benedek László is részt vett az eseményen, aki a megyei tanácsnak megköszönte, hogy kiemelten támogatják az önkéntes tűzoltókat, az önkénteseknek pedig a közösségért folytatott munkáért mondott köszönetet.

Az eseményről készült bejegyzés elérhető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/photos/a.358855334161856.73407.215328865181171/1403472006366845/?type=3&theater.

Csíkszereda, 2017. október 15. 


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774