Üzenet a könyvtári módszertani napok résztvevőinek

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Tisztelt Résztvevők!

A „Ment-e a könyvek által a világ elébb?” kérdést sokan feltették már Vörösmarty Mihály nyomán. Végső következtetését máig valljuk, miszerint nem dönthetjük le, „amit ezredek ész napvilága mellett dolgozának”. Az egyre változó világban azonban át kellett gondolni a könyvek helyét, szerepét, mert egyre nagyobb kihívás megszerettetni a felnövő generációkkal a kötetek böngészését. Ennek a kihívásnak igyekezett folyamatosan megfelelni a Kájoni János Megyei Könyvtár, ezért fektetett nagy hangsúlyt például a digitalizálásra. Az egyre nagyobb kihívásra viszont az állandó megújulásra törekvés kell hogy legyen a válasz, rendre új ötleteknek kell születniük, ami rengeteg munkával jár.
 

„És mégis-mégis fáradozni kell.” Időről időre új elképzelésekre van szükség, amivel több olvasót, könyvtárlátogatót szerzünk. Ezt a célt szolgálják a módszertani napok is, amelyek, bízom benne, elérik céljukat. Az eddigi programok folytatásához, illetve újak kitalálásához, elindításához külső források bevonására is szükség van, ezen is gondolkodni kell. Az eredmények nyugtázását új tervnek kell követnie, amivel sikerül kicsit „elébb menni” a cél, az Olvasó felé.

„Ez az, miért csüggedni nem szabad.” Kellő kitartással, csapatmunkával a felmerülő akadályokat le lehet küzdeni, és folytatni lehet az utat. Kellő akarattal be lehet pótolni elmaradt dolgokat, és neki lehet futni újra tervek megvalósításának. Ne hagyjunk semmit földre esni, ami jó elképzelés volt! Úgy gondolom, hogy e könyvtár munkaközösségében megvan a kapacitás a folyamatos fejlődésre, az újításokra, a több vállalásra, a maximalista tervek kidolgozására és megvalósítására.

Eredményes munkát kívánok, és azt, hogy ez a képzés is hozzájáruljon céljaik eléréséhez, szakmai kiteljesedésükhöz!

Borboly Csaba,

Hargita Megye Tanácsának elnöke


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774