Üzenet a fiataloknak: a jó szakembert itthon is megfizetik

Terepen a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola diákjaival

(0 Szavazat)103 megjelenítés

A jól képzett és minőségi munkát végző szakembereknek itthon is tisztességes és hosszú távú jövedelmet biztosít a szakmájuk. A biztos megélhetést, az építkezést és a fejlődést itthon a szakmában való elhelyezkedés, nem pedig a csupán rövid távon jövedelmező külföldi szezonmunka eredményezi, bizonyosodtak meg a résztvevők azon a terepszemlén, amelyet Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezett a hét elején a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola két osztályának a csíkszeredai Sazy Impex Kft.-nél és a Román Autófelügyelet (RAR) székhelyén. 

A terepszemle a Sazy Impex Kft. székhelyén kezdődött, a közel ötven diák és kísérőtanáraik mellett jelen volt Lukács Zoltán Levente, a fejlesztési ügynökség vezetője és Barabás Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöki kabinetjének vezetője. Az építőanyagok forgalmazásával foglalkozó cégnél a résztvevők megtekintették a telephelyet, és ismertették velük a termékeket, felhasználhatóságukat, raktározásuk módját, illetve az eladási folyamatot. Ezután a vállalkozás egyik tulajdonosa, Sándor Zoltán és Barabás Csaba a szakképzés és a család közelségének fontosságáról, a vállalkozásindításról és annak nehézségeiről, a fizetésekről beszéltek, hiszen egyértelműen utóbbi érdekelte legjobban a diákokat. Minőségi munkával itthon is lehet jól keresni, jóval a Hargita megyei átlagbér felett, hangzott el a beszélgetésen.

A második látogatás a Román Autófelügyelet székhelyén volt, hol András Tünde, a RAR képviselője ismertette az autófelügyelet szerepét és tevékenységét. Szó esett az autójavító- és ellenőrzőműhelyek indításáról, az autóellenőrzés szempontjairól, illetve a diákok tanácsot is kaptak, hogy például a külföldön vásárolt autók esetében mire érdemes figyelni. Több autón is végignézhették a diákok, hogy hogyan folyik egy ellenőrzés, közben egy szerelő minden gépet, folyamatot ismertetett és elmagyarázta a kapott adatokat, ami kifejezetten felkeltette a diákok érdeklődését.

Itt is szó esett a vállalkozás indításáról, az ehhez szükséges engedélyekről, illetve a bérezésről. Végül a diákoknak bemutatták az irodákat és tevékenységeiket.

A diákok reakcióiból és a hozzáállásukból következtetve a terepszemle hasznos volt, de ugyanígy vélekedtek a szervezők és a házigazdák is. A terepszemlén szerzett információk és tapasztalatok segítik a diákok jövőbeni fejlődését. Az esemény résztvevői továbbá egyetértettek abban, hogy a jövőben folytatni kell a szakképzés terén elindított irányt.

Csíkszereda, 2017. május 9. 


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, január»
hkscpsv
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774