Újra tízezrek zarándokolnak a Mária Úton

Negyedszer tartanak nemzetközi zarándoknapot

(0 Szavazat)27 megjelenítés

Az erdélyi és magyarországi Mária Út Egyesület 2017. augusztus 26-án negyedik alkalommal rendezi meg a nagysikerű 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, amely során az idei évben a gyermekre várókért imádkoznak. A zarándoknap, amelyet a Mária Út önkéntesei több, mint 150 különböző zarándokszakaszon szerveznek meg, idén is átöleli az egész Kárpát-medencét. Zarándoklatok lesznek ezen a napon, a Mária Úton Magyarországon, Ausztriában, Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken és Muravidéken is.

A zarándoknap budapesti nyitó szentmiséjét Erdő Péter bíboros prímás mutatja be a Várban található Nagyboldogasszony- vagy ismertebb néven Mátyás-templomban, délelőtt 10 órától.

A Mária út minél szélesebb körben való megismertetését Hargita Megye Tanácsa a Hargita Közösségi Fejlesztési Társuláson keresztül támogatja, Molnár Sándor projektkoordinátor zarándokfüzeteket és virtuális bejárásokat készített. Az El Camino mintájára kialakított zarándokút Hargita megyei szakasza 550 km, amely összeköti a kegyhelyeket. / http://szakralismaraton.ro/hu/fooldal/

Mint arról tegnap hírt adtunk, a Közép-európai zarándokút-hálózatának erdélyi és partiumi fejlesztése érdekében levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz Szabó István, Pest megye közgyűlésének elnöke és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, augusztus 21-én folytatott megbeszélésük eredményeként. A levélírók szerint a vallási turizmus fejlesztése által, egy nemzetközi léptékű programmal akár kétmillió többlet vendégéjszakát is hozhat a térségnek a Mária-út szálláshálózatának megfelelő kiépítése.

 

Hargita megyében augusztus 26-án, szombaton 16 órától a gyergyószárhegyi ferences templomban Tamás József püspök celebrál szentmisét, míg 19 órától  csíksomlyói kegytemplomban Dr. Jakubinyi György érsek miseszolgálatával zárul a zarándoknap.

Érdeklődni és jelentkezni lehet a http://www.1uton.mariaut.hu/ honlapon, vagy telefonon: Péterfi Attila-Csongor, 1Úton koordinátor – 0744639138.

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 22.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774