Új útburkolat vezet Kányádról Székelyderzsre

(0 Szavazat)38 megjelenítés

– Célunk, hogy mielőbb kerüljön be az összes udvarhelyszéki település a turisztikai körforgásba. Ezért kisfalvaink fokozott figyelmet kapnak, legyen szó aszfaltozott útról, vagy a Kisvillany, Kisvíz programokról – hangsúlyozta Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke a Kányád kijáratától a Székelyderzs központjáig tartó egybefüggő aszfaltréteg leterítésének megkezdése kapcsán nyilatkozott. A kivitelező tegnap kezdte el a négy kilométeres szakasz aszfaltozását a 133-as jelzésű megyei út mentén. A munkálatoknak köszönhetően jó úton lehet majd haladni Brassó megye felé is. 

– Nemrégiben Atyhát kötöttük össze az országúttal, tervezés alatt van Etéd–Atyha szakasz, valamint kivitelezésre kerül a Kőrispataktól Maros megye határáig tartó szakasz. Ezek mind olyan fejlesztések, amelyek révén kistelepüléseink új lendületet kapnak, pozitívan hatnak a helyi gazdaságra, és a lakók életkörülményei és lehetőségei jelentősen javulhatnak. A megye nyugati térségének településeit összekapcsoljuk és biztosítjuk az átjárást, a gyors, egyszerű elérhetőséget – összegzett a megyeelnök.  

Ezt megelőzően Gagyban már leterítettek közel egy kilométer aszfaltot (erről itt olvashatnak).  Az aszfaltozott utak kátyúzásával múlt hónapban végeztek, ezen szakaszok és az ütemterv az alábbi linken érhető el: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/0B3DH_aG2Ui1UM1Jkdm05SjB6bGc

Az Udvarhely térségi utak karbantartásával időben végeznek (http://www.hargitamegye.ro/hirek/az-udvarhely-tersegi-utakon-is-idoben-vegeznek-a-karbantartassal.html).

Csíkszereda, 2017. november 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774