Új ruházattal és felszereléssel gazdagodtak a Hargita megyei hegyimentők

A csapat egységes ruházatában első alkalommal a pápalátogatáson lesz jelen

(0 Szavazat)11 megjelenítés

Egységes ruházattal és a mentéshez szükséges modern eszközökkel gazdagodott Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, ezek átadására május 24-én került sor a csíkszeredai megyeháza oszlopcsarnokában. Az egységes ruházatban első alkalommal Ferenc pápa csíksomlyói látogatására érkeznek a hegyimentők, ahol 60-65 személy vesz részt a csapatból, ismertette Fekete Örs, a közszolgálat vezetője.

Az alakulat jelenleg összesen több mint nyolcvan alkalmazottal és önkéntessel rendelkezik, ezért is volt fontos egységesíteni a ruházatukat, illetve országos szinten is elvárás, hogy a csapatoknak egyforma egyenruhájuk legyen, ismertette Fekete Örs. Korábban európai uniós pályázatból szereztek be ruházatot, így időszerű volt az újítása, tette hozzá a közszolgálat vezetője. A ruházaton kívül speciális mentőhordágyat, rádiókat és műholdas telefonokat vásároltak, ami nagyban segíti a mentőakciókat.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, folyamatosan tartják a kapcsolatot a hegyimentőkkel, résztvesznek az évértékelő eseményeken, és a megyei tanács költségvetéséből finanszírozza a közszolgálatot. Kérik a helyi önkormányzatokat is, hogy segítsék a csapatokat, tette hozzá a megyeelnök, illetve kihangsúlyozta, Hargita Megye Tanácsa továbbra is támogatja a hegyi- és barlangimentők közszolgálatát, és ezt a témakört tovább is viszik, hiszen fontos, hogy Európa is odafigyeljen erre a tevékenységre.

Oltean Csongor EP-képviselő-jelölt annak a fontosságát hangsúlyozta, hogy rendezvényeik révén a lakosság, és főként a fiatalok, a gyerekek is megismerik a hegyi- és barlangimentők munkáját, ami nagyban segíti őket majd a pályaválasztásban. Mint mondta, a Magyar ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnökeként is fontosnak tartja, hogy a fiatalok megtapasztaljanak olyan élményeket, amely megalapozhatja a karrierjüket.

Az átadás alkalmával kisiskolásokkal is találkoztak a hegyimentők, akik ez alkalommal is feltehették kérdéseiket, illetve a hegyimentők szabadidős programokat ajánlhattak számunkra.

Az eseményen készült további fotók megtekinthetők Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/hargitamegye/posts/2537393626284360

Csíkszereda, 2019. május 24. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774