Új nevet kap a Hargita Megyei Művészeti Népiskola

Január végére várják a végső javaslatot az intézmény vezetőségétől

(0 Szavazat)36 megjelenítés

Februárra már új nevet viselhet a Hargita Megyei Művészeti Népiskola. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke már október folyamán konzultációt indított a téma kapcsán az ebből a célból létrehozott Facebook csoportban.

„A konzultáció célja az volt, hogy a Hargita Megyei Művészeti Népiskola, mint oktatási-kulturális intézmény olyan személyiségnek állítson emléket, akinek meghatározó szerepe volt ezen a területen Hargita megyében, Székleyföldön, illetve hogy feltérképezzük, kit tartanak erre a leginkább méltónak a lakosság körében” – mondta a megyeelnök.

A Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő művészeti népiskola új nevének véglegesítése érdekében a megyei tanács vezetője azzal a kéréssel fordult Sándor Árpádhoz, az iskola menedzseréhez, hogy legkésőbb január 31-ig küldjék el a végső javaslatot. Felkérte arra is, hogy a döntés meghozatala előtt egyeztessen a kulturális bizottsággal is.

„Szeretnénk, hogyha már a februári tanácsülésen elő tudnánk terjeszteni és szavazásra bocsáthatnánk az iskola átnevezését” – emelte ki Borboly Csaba.

A közösségi oldalon folytatott konzultáció szerint Orbán Balázs, illetve Sövér Elek nyerte el a legtöbb szavazatot, azonban a megyeelnök kihangsúlyozta, a végső döntésnél azt is figyelembe veszik majd, hogy kinek hány intézmény viseli már a nevét a térségben.

A konzultáció összesítője itt olvasható.

A konzultációk ebben a csoportban követhetőek.

Csíkszereda, 2018. január 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, december»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774