Történelmet írtak Csíkszeredában a Waldorf osztályok

A Csíki Waldorf Egyesület közleménye

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Esőmentes napon gyűlt össze 2018 szeptember 10-én 11 órától a Xantus János Általános Iskola csobotfalvi udvarán 4 osztálynyi gyerek és szülői közössége, rokonok, tanítók és tanárok. Az eseményt Dr. Kovásznai Ágnes, a Xántus János Általános Iskola igazgatónője nyitotta meg.  

.  Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnök, aki az előkészítős, elsős, harmadikos és történelmet írva Hargita megye első waldorf ötödikeseinek és szüleinek kiemelte a közös lépések fontosságát a román nyelvoktatás megfelelő kereteinek kiépítésében, valamint András Hunor Jenő csíkszeredai helyi tanácsos, aki méltatta a Waldorf oktatás pozitív hatását, akik felnőve a társadalom hasznos tagjává válnak. Dr. Kopacz-Madarász Kinga szervező szülő szólt a gyerekekhez, egyediségre és csapatban együttdolgozásra biztatva őket, szólt a szülőkhöz, hogy 8 év úttörői munka után vegyék át tőle a waldorf szekerének húzását, megköszönve a Waldorf oktatás támogatói erőfeszítéseit, köszönőleveleket nyújtva át, és lelkesedésre, megértésre – és megoldáskeresésre biztatta a pedagógusokat, illetve az összes jelenlévőt a mindenkori jelen pillanat mély és pozitív szemléletű megélésére. Az eseményen átadásra kerültek a Megyei Tanácsától nyert vissza nem térítendő finanszírozásból vásárolt hangszerek.

Dr. Kopacz-Madarász Kinga tájékoztatta a jelenlévőket, hogy elkészült a www.csikiwaldorf.ro weboldal. Göthér Gergely plébános áldása után az előkészítősök tanítónője egyenként szólította az előkészítősöket, hogy az iskola kapuját szimbolizáló napraforgókkal feldíszített kapun átlépve tegyék meg első lépéseiket az intézményesített fejlődés útján. Az Ádám Rebeka által biztosított zenei aláfestés különleges hangulatot kölcsönözött a tanévnyitónak, mely azzal zárult, hogy a gyerekek a nagyobbak által tartott virágalagúton vonultak be osztályaikba.

                                               A Csíki Waldorf Egyesület nevében  Dr.Kopacz – Madarász Kinga


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, november»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774