Többnapos fesztivállal ünnepelnék az önkéntes tűzoltókat

A pályázati kiírás bővítését tervezik

(0 Szavazat)42 megjelenítés

A Hargita megyei önkéntes tűzoltó egyesületek vezetőivel folytatott megbeszélést ma délben a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége a csíkszeredai József Attila Általános Iskola dísztermében. A találkozón részt vet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Fekete Örs, a hegyimentő közszolgálat vezetője is.

Borboly Csaba beszédében a 2018-as év tervezésére kérte az önkéntes alakulatok vezetőit. Elmondta, az lenne az optimális, ha a központi költségvetésből célzott pénzként lenne a tűzoltók finanszírozása.

– A célzott pénzek a biztosak, ha azok közé be tudnánk tenni a tűzoltást és a hegyimentést, sokkal könnyebben tudnák Önök is a tevékenységüket folytatni. Ezen kell dolgozni és kérni a parlamenti képviselők és szenátorok közbenjárását is.

Beszédében arra is kitért a megyeelnök, hogy jövőre egy nagy fesztivál szervezését is fontosnak tartanák és ebben számíthatnak a megyei tanács támogatására is.

– Az Önök tiszteletére Szent Flórián napja alkalmából jövőtől egy nagyobb, akár többnapos fesztivált is megszerveznénk. Ez jó alkalom lenne arra is, hogy ahol még nem annyira ismert és elismert az önkéntes tűzoltók nemes és áldásos tevékenysége, ott most lehetősége nyíljon az embereknek megismerni – fogalmazott Borboly Csaba.

 

A jövő évvel kapcsolatosan újdonságra lehet számítani: a megyei tanács tűzoltó csapatok támogatását célzó pályázati kiírását két részre tervezik bontani: az új csapatok védőruhákra, a már több éve tevékenykedő csapatok pedig más felszerelésekre, mint kis leltári tárgyak beszerzésére pályázhatnának a jövőben.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek irányába kifejtett tevékenységekről az alábbi linken olvashatják korábbi közleményeinket:

http://hargitamegye.ro/hirek/onkentes-tuzoltok.html

Csíkszereda, 2017. november 16.


Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, január»
hkscpsv
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774