Több területen folytatná az együttműködést Hargita és Bács-Kiskun megye

Vágóhíd létesítése is szerepel a tervek között

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Kézdivásárhelyen találkozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Rideg Lászlóval, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével az elmúlt hétvégén. A találkozón a testvérmegyék képviselői részleteiben átbeszélték a következő lépéseket több közös projekt megvalósítására. A tervek között szerepel egy szarvasmarha-vágóhíd létesítése Bács-Kiskun megyei partnerek együttműködésével. Egy magyarországi vállalkozó, aki az anyaország harmadik legnagyobb vágóhídjának vezetője, érdekelt a helyi üzem létrehozásában. 

Az elképzelés szerint a vágópontok helyett kifizetődő lenne egy nagyobb vágóhíd üzemeltetése, amely a helyi és megyei piacok mellett külföldi piacokat is kiszolgálna. Folyamatban van egy felmérés, amely azt vizsgálja, hogy a jelenlegi állatállomány képes lesz-e kiszolgálni a létesítményt, ugyanakkor a felvevőpiacot is biztosítani kell, valamint magyarországi források bevonása is a lehetőségek között szerepel. Márton István, a megyei tanács vidékfejlesztési egyesületének vezetője egy ismertetőanyagot készít a megyei helyzetről, ugyanakkor a javaslatok között szerepelt a magyarországi vállalkozó mint szakember meghívása megyénkbe.

Kerékpárutak kiépítését is tervezik a jövőben, amelyben szintén segítséget nyújthatnak a bács-kiskuniak. A testvérmegyében ugyanis számos ilyen beruházást sikeresen zártak. Az elkövetkezőkben mindkét megye képviselői ellátogatnak egymáshoz részletes tapasztalatcserére. Javasolt ugyanakkor, hogy Hargita Megye Tanácsa belépjen abba az önkormányzati fejlesztési társulásba, amely a bicikliutakkal foglalkozik.

Szakmai tapasztalatcserére látogat egy küldöttség Bács-Kiskun megyéből, hogy megismerjék a Székely termék brand kiépítésének folyamatát és a mozgalom működését.

Csíkszereda, 2017. január 17.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774