Támogatják a megye önkéntes tűzoltói a balánbányai képzési központ létrehozását

(0 Szavazat)50 megjelenítés

Több témát is megvitattak az önkéntes tűzoltók február 27-én, kedden a megyeházán. Többek között a jelenlévők mind egyetértettek abban, hogy szükség van a Balánbányán létrehozandó képzési központra. 

Mint azt a megyeelnök is hangsúlyozta ehhez az önkéntesek egyetértésére és támogatására is szükség van, hogy a központban majd minőségi képzéseket nyújthassanak, hiszen mostanra a tűzoltók nagy részét már sikerült felszerelni Hargita Megye Tanácsának pályázatai révén is, és a képzésre is hasonlóan nagy hangsúlyt kell fektetni a jövőben. Ebbe bevonják a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületét is. A kezdeményezés Csíkszentdomokos község részéről érkezett, akinek tulajdonában van a volt bányavállalat épülete (https://www.borbolycsaba.ro/hirek/a-hargita-megyei-onkentes-alakulatok-szakmai-fejlodeset-erositik/).

A megyeelnök ugyanakkor elmondta, hogy a jogszabályokat az elvárásokhoz kell igazítani. Kevés esetben ugyan, de a megye néhány községében két önkéntes tűzoltóság is működik, amely nehezíti a tevékenységet, hiszen így annak az önkéntes egyesületnek, amely nem tartozik a helyi önkormányzathoz nincs beavatkozási joga.

Borboly Csaba mindezek mellett hangsúlyozta az önkéntesek és az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége közötti jó együttműködést, amelyet tovább kell erősíteni.

Tovább dolgoznak annak a lehetőségén is, hogy az önkéntes hegyimentőkhőz hasonlóan a tűzoltók is beavatkozási díjban részesülhessenek.

Hargita Megye Tanácsa önkéntes tűzoltóknak szóló kiírására március 6-ig adhatják le pályázataikat a civil szervezetek, amelynek idei keretösszege 300 ezer lej:

http://www.hargitamegye.ro/hirek/varjak-az-onkentes-tuzoltok-alakulatainak-palyazatait-hargita-megye-tanacsanal.html

 

 

Csíkszereda, 2018. február 27.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, január»
hkscpsv
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774