Sikeresnek értékelik az Egyetemi Állásbörzét

Több száz érdeklődőt vonzott a Sapientia

(0 Szavazat)28 megjelenítés

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara, a Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzat, Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége közösen szervezett Egyetemi Állásbörzét április 12-én, csütörtökön az egyetem épületében. Az állásbörze felhívását mintegy 400 székelyföldi vállalatnak küldték el, közülük szép számban meg is jelentek aktuális állásajánlataikkal a börzén. Ugyanakkor az egyetemi állásbörzét megelőzte egy a hallgatók és diplomás álláskeresők számára szervezett felkészítő nap is, a rövid tréninget Szőcs-Mátyás István, Hargita Megye Tanácsa menedzsment vezérigazgatója tartotta.

Az egyetemi állásbörzén sok hallgató, illetve egyetemet végzett álláskereső érdeklődött Hargita Megye Tanácsa standjánál, ahol jelen volt Szőcs-Mátyás István menedzsment vezérigazgató is. Az érdeklődők az aktuális és a közeljövőben meghirdetendő állásokról kaphattak információkat, továbbá tájékozódhattak nyerhettek a gyakornoki programokról is. Az érdeklődők közt volt építőmérnök, geográfus, agrár-élelmiszeripari, gazdasági, általános közgazdasági, PR és kommunikáció, világ- és összehasonlító irodalom, angol nyelv, informatika, humán erőforrás, vállalati pénzügyek, belső épületgépészet szakon végzett fiatal. Legtöbben a későbbiekben is szeretnének tájékoztatást kapni a megyei tanács álláshirdetéseiről, versenyvizsgára való jelentkezést fontolgatva. A nap folyamán mintegy húszan töltötték ki a későbbi jó együttműködés végett készített kérdőívet, és többen a szakmai önéletrajzukat is átadták a személyzeti osztály munkatársainak.

Ugyancsak tevékenységét és aktuális állásajánlatait népszerűsítette a fiatalok körében a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség is.

Az aktuális álláshirdetések elérhetők Hargita Megye Tanácsa honlapján vagy a külön erre a célra létrehozott közösségi oldalon. A munkakeresők feliratkozhatnak a megyei tanács hírlevelére is: hr@hargitamegye.ro e-mailcímen keresztül, ugyanide küldhetik el önéletrajzukat is.

Csíkszereda, 2018. április 12.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774