Sikeresen pályázott a nagygalambfalvi Villa Galamb - Rák - tava Egyesület

A nagygalambfalvi Villa Galamb-Rák-tava Egyesület közleménye

(0 Szavazat)16 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa ebben az évben is meghirdette a „A hagyományos népviseletek támogatására 2018” pályázatát, amely a népviseletek ápolását, megőrzését célozza meg. Iskolánk és közösségünk nagy örömére a Villa Galamb-Rák-tava Egyesület sikeresen pályázott.
A Nagygalambfalvi Általános Iskola számos rendezvényen szemet gyönyörködtető népviseletben örvendezteti közösségünket. 

A Hargita Megye Tanácsától elnyert támogatásból készült népviseletek ünnepélyes átadására hétfőn, a 2018\2019 tanév megnyitóján került sor. A Tubicák néptánccsoport helyi, hagyományos táncokat, népszokásokat, népdalokat elevenít fel az iskola és a falu jeles napjai alkalmából bemutatott műsoraiban. A csoport tagjai az elemi iskolások, felkészítőik pedig a tanítóik. A műsorok nagy sikernek örvendenek a szülők és a helyi közösség tagjai körében. Mivel nem mindenik tanuló rendelkezik saját népviselettel, a szülők számára eddig állandó gondot jelentett ezek kölcsönzése, beszerzése.

A kapott támogatásból 12 darab székelyharisnya, 3 rend kislány székelyruha és 5 darab hagyományos galambfalvi mintával kihímezett székely kötény készült. Ily módon nemcsak a szülők gondjai oldódtak meg, hanem a műsorok színvonala, színpadi képe is sokat fog javulni az eredeti népviselet által. Az elkészült ruházat eszmei értéke számunkra felbecsülhetetlen, hiszen évtizedekre visszamenően iskolánknak saját népviselet készlete volt, amelyet a diákok bérmentve használhattak bármilyen alkalommal. Ezúton is köszönjük ezt a nagyszerű lehetőséget Hargita megye önkormányzatának!


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, november»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774