Öt mentőautót kaptak a Hargita megyei önkéntes tűzoltó egyesületek

Csökkenni fog a csapatok reakció ideje

(0 Szavazat)60 megjelenítés

Mentőautókat adott használatba a Hargita Megyei Mentőszolgálat a megye önkéntes tűzoltó egyesületeinek. Öt Mercedes és Toyota típusú járművet hétfőn, november 6-án vettek át a kápolnási, siménfalvi, gyergyóújfalvi, gyergyóalfalvi és gyergyszárhegyi önkéntesek. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megköszönte a megyei mentőszolgálat csapatának az operatív munkát, hogy az autók a roncstelep helyett az önkéntesek munkáját segíthetik. – Bízom benne, hogy az önkéntesek munkáját nagyban megkönnyítik ezek a járművek. Olyan csapatok jelentkeztek, amelyek jól működnek és akikre közösségük méltán lehet büszke. Együttműködéssel növelhetjük a közbiztonságot – fogalmazott Borboly Csaba.

Péter Szilárd a mentőszolgálat igazgatója örömét fejezte ki, hogy a megyeelnök javaslatára sikerült megvalósítani a járművek használatba adását. Mint az az igazgató beszámolójából kiderült az autókat a magyar Országos Mentőszolgálat a 2000-es évek elején adományozta, amelyeket azóta jó műszaki állapotban őriztek meg, viszont már nem alkalmasak mentőszolgálatra.

Stelian Cimpoeșu az Olt – Sürgősségi Esetek Felügyelőségének vezetője ismét hangot adott az önkéntesekkel folytatott operatív közös munkának, amelynek köszönhetően a megye lakói nagy biztonságba érezhetik magukat.

A jelenlévő Benedek László, Kápolnás, Péter Zoltán, Siménfalva, Egyed József, Gyergyóújfalu, Gáll Szabolcs, Gyergyóalfalu és Danguly Ervin, Gyergyószárhegy polgármesterei köszönetüket fejezték ki megjegyezve, hogy jó szolgálatot fognak teljesíteni a járművek, hiszen azokkal sok esetben könnyebben és gyorsabban célba érhetnek a csapatok, mint a tűzoltójárművekkel.

Az átadást követően Borboly Csaba a közösségi oldalon is beszámolt projektről:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1421454714568574/

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1421451231235589/

 

Még több fotó az eseményről a Facebookon is elérhető:

https://www.facebook.com/pg/borbolycsaba/photos/?tab=album&album_id=1421508327896546

Csíkszereda, 2017. november 6.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774