Összekötjük a térségeket, összekötjük Székelyföldet

(0 Szavazat)28 megjelenítés

- Összekötjük térségeink. Összekötjük a Gagy mentét, a Nyikó mentét és Udvarhelyszéket Maros megyével. Úgy építjük Székelyföldet, hogy térségeit összekötjük egymással - mondta Borboly Csaba a 135-ös jelzésű Kobátfalvát, Tarcsafalvát és Tordátfalvát összekötő megyei út, valamint a 134A jelzésű, Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő megyei út munkálatainak megtekintése kapcsán. A terepszemlén részt vettek Kolumbán Dávid térségi megyei tanácsos, valamint a megyei tanács beruházási vezérigazgatósága munkatársai.

Tarcsafalván és Tordátfalván kisebb találkozóra került sor a helybéliekkel a 135A jelzésű megyei út felújítása kapcsán, valamint a településeket érintő vízellátási kérdéseket vitatták meg. A megbeszéléseken jelen volt Péter Zoltán, Siménfalva község polgármestere, és Mikó Ferenc unitárius lelkész, valamint a kivitelező cég képviselője.

- Számos tévhit keringett arról, hogy nem lesz a felújítás befejezve, ezért tartottam fontosnak, hogy találkozzak a helybéliekkel. Megerősítettem, hogy a teljes útszakasz felújításra kerül, rendelkezünk az ehhez szükséges pénzalappal. Bízom benne, hogy kivitelező is abban érdekelt, hogy tartsa a jövő őszi határidőt - nyilatkozta a találkozó után Borboly Csaba.

A települések vízellátásával kapcsolatos problémák is felmerültek. A 2013-as évben épített hálózat vezetékei nem lettek megfelelő homokágyba elhelyezve, és a nagyobb kövek számos csőszakadást idéztek elő, amelyek akadályozzák a folyamatos vízellátást.

- Ez a kivitelezési hiba Hargita Megye Tanácsát érinti, így ki fogjuk vizsgálni, hogy hol történt a tévedés, a tervezési vagy kivitelezési szakaszban, megoldást keressünk, és nemsokára visszajövök a helyi lakosokkal egyeztetni a megoldásról - vállalta Borboly Csaba.

A 134A jelzésű megyei út negyedik szakaszának felújítási munkálatai során felmerült problémákról is egyeztettek az érintettekkel, a tanácskozáson jelen volt Nagy Lajos, Románandrásfalva község polgármestere, valamint Köblös Domokos, Székelykeresztúr alpolgármestere. A Székelykeresztúr és a halastavak közötti szakasz esetében még két gázvezeték védelmét kell megoldani, ezen munkálatok közbeszerzését a napokban elindítja a megyei tanács, ugyanakkor tisztázni kell az első két szakasz tulajdonjogi helyzetét, ezért a kivitelező nem kezdte el itt a felújítást. Továbbá egyeztetni kell a tervezővel, s minden valószínűség szerint módosítani kell a kivitelezési terveket a székelykeresztúri Budai Nagy Antal felőli betonelemeket tartalmazó útszakasz esetében, a megfelelő minőségű kivitelezés érdekében.

- Egy építkezés mindig okoz kisebb-nagyobb gondokat, ezért fontos, hogy gyakran terepszemlét tartsunk, valamint egyeztessük az érintett lakossággal. Vannak nehézségek, de a célunk nem a meghátrálás, hanem a közös megoldáskeresés, ez történt ma is, és köszönöm mindenkinek, aki ebben partnerünk, aki erre hajlandó időt és energiát áldozni, hisz a végeredmény mindannyiunk javát fogja szolgálni - összegezte a terepszemlén tapasztaltakat Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2018. július 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, november»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774