Nagy volt az érdeklődés a csíkszeredai könyvvásár iránt

(0 Szavazat)13 megjelenítés

Körülbelül négyszáz gyermeket és pedagógust szólított meg a május 9–12. között a csíkszeredai Erős Zsolt Arénában megtartott Csíkszeredai Könyvvásár, amelynek partnere volt a  Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Kájoni János Megyei Könyvtár és a Hargita Megyei Kulturális Központ. Az Olvasni jó! Olvasni öröm elnevezésű programba és népszerűsítésébe bekapcsolódtak az iskolák, Hargita Megye Tanácsa, a tanfelügyelőség. 

A sokféle iskolai program ellenére - dolgozatírások, országos felmérés, iskolanapok, pályázatok, iskolai könyvbemutatók - körülbelül négyszázan vettek részt a verses-zenés előadáson. Minden részt vevő gyerek és pedagógus emléklapot kapott a Bookart Kiadó jóvoltából. Csíkszentsimonból, Kozmásról, Csíkszentmártonból, Pálfalváról, Madéfalváról, Karcfalváról, Dánfalváról és Domokosról érkeztek a kisdiákok az őket kísérő pedagógusokkal, könyvtárosokkal. Csíkszeredából pedig a Nagy Imre Általános Iskola három alsó tagozatos osztálya és a Nagy István Művészeti Líceum kisiskolásai voltak jelen.

A  Veronaki zenekar kedves, bohókás tagjai nemcsak színvonalas gyermekekhez szóló zenét játszottak, hanem sikeresen bevonták a fiatal közönséget, így  jó hangulattal indult az idei könyvvásár megnyitója. A Mosó Masa mosodája című koncert után a kiadók standjainál nagy volt az érdeklődés, mindenki számára nagy élmény volt a sok színes könyv és társasjáték, és természetesen nagy volt az érdeklődés a Mosó Masa mosodája nyomtatott változata iránt is. A  fülbemászó dallamok, a személyes részvétel után a gyermekek érdeklődve forgatták a verses mese nyomtatott változatát, de a többi igényesen illusztrált nekik szóló kiadvánnyal is barátkoztak.

A pedagógusok visszajelzése alapján a diákok jól érezték magukat, és tartalmasnak találták a programot. A gazdag programkínálat és a különböző foglalkozások által a gyerekeknek lehetőségük volt az írott szóval és a könyvek világával, valamint az olvasás nagyszerű élményével megismerkedni, és közelebb kerülni az izgalmas, varázslatos olvasmányokhoz.

Csíkszereda, 2019. május 13.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774