Moldován Zsolt festőművész absztrakt képeiből nyílik kiállítás a megyeházán

Vonzások bűvöletében

(1 Szavazat)88 megjelenítés

Moldován Zsolt csíkszeredai festőművész, ismételten bemutatja alkotásait a megyeháza földszinti kiállító termében. Elsősorban tájképeit és portréit ismerik a képzőművészetek kedvelői, úgy a környéken, mint a régió határain túl is. Ezúttal absztrakt képeivel mutatkozik be az alkotó. Pályája kezdetén – 15 évvel ezelőtt – szintén absztrakt képekkel mutatkozott be a nagyközönségnek és gyűjteményes tárlatain azóta is felvillantotta vonzódását ezen kifejezési mód iránt. Régóta dédelgetett vágya volt azonban, hogy nagyobb energiát és időt szentelve az absztrakt ábrázolási módnak, mélyebben alámerüljön ezen kifejezési mód rejtelmeibe. 

Az absztrakt alkotások bemutatásakor gyakran hallani némely látogató részéről azt a csuklóból előkapott megjegyzést, miszerint: „ilyent én is tudnék készíteni”, – ami akár esetenként igaz is lehet, de a megjegyzés inkább arról árulkodik, hogy a kifejező nyelvezet szokatlan és nehezen értelmezhető a befogadó számára. Ugyanakkor ez a művészi nyelvezet nem csak nehézséget, hanem lehetőségeket is hordoz magában, hiszen az átlagosnál nagyobb teret enged az egyén lelki tartalmaival való asszociációkra, rezonálhat a befogadás pillanatának hangulatára és nem utolsósorban hosszú távon újabb és újabb megközelítési módot képes megnyitni bennünk.

Moldován Zsoltnak legutóbb három éve volt egyéni tárlata a megyeközpontban, azóta csoportos kiállításokon láthattuk munkáit. A jelen kiállítás megnyitóját november 3-án, pénteken 18 órakor tartják. A kiállítás november 26–ig látogatható a nap 24 órájában.

 

Csíkszereda, 2017. október 30.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, december»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774