Mindenki számára követhető lesz a hókotró járművek mozgása

Minden beérkezett panaszt megvizsgálnak

(0 Szavazat)65 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa saját nyomkövetőkkel (GPS) is felszereli a téli karbantartással megbízott cégek járműveit. A szerződések értelmében ugyan minden jármű nyomkövető rendszerrel kell legyen felszerelve, azok adatai viszont nem publikus, csupán a cégek és a megyei tanács illetékes munkatársai számára elérhető. 

Annak érdekében, hogy bárki követhesse és ellenőrizhesse a járművek mozgását a megyei tanács saját nyomkövetővel lát el minden járművet és egy online felületen bárki követni tudja majd a járművek mozgását. A nyomkövetők beszerelése jövő hét elején történik meg, az online felület ezt követően lesz elérhető

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke továbbra is arra kéri a lakosságot, ha rendellenességeket tapasztalnak és a cégek nem megfelelően végzik a karbantartást, azt jelezzék.

– Ha felemelt ekékkel járnak a hókotrók, kell jelezni felénk is. Ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy az útfelület letakarítása után és a havazás enyhülése után szórják csúszásgátlókkal az utakat – hangsúlyozza Borboly Csaba, hozzátéve, hogy amennyiben bizonyítani tudják a hiányosságokat, azokat az eseteket a megyei tanács nem fizeti ki.

A lakosság a dispeceratdrumuri@judetulharghita.ro e-mail címre vagy a 0266 207 774 diszpécser telefonszámra is jelenthetik a rendellenességeket.

A beérkezett panaszokat iktatják és bekerül a panaszfüzetbe. Minden panaszt a térségi felelősök ellenőriznek és jegyzőkönyvet készítenek. A megyei tanács illetékes kollégái folyamatosan ellenőrzik az útviszonyokat.

A megyeelnök ugyanakkor emlékeztet, hogy a cégek térségi felelőseit is lehet értesíteni. A térségi felelősök telefonszámai az alábbi linken érhető el:

http://hargitamegye.ro/upload/public/drumuri/NumereTelefoaneResponsabiliLoturi_2017-2018.pdf

Előző közleményünkben írtunk részletesen a téli karbantartással kapcsolatos kötelezettségekről a cégek és a megyei tanács részéről (http://bit.ly/2nRmXat):

- a hóekével történő beavatkozás csak 15 centiméteres hóréteg képződése esetén kezdődik el - ezzel szemben Hargita Megye Tanácsa a téli karbantartásra vonatkozó feladatfüzetben (http://bit.ly/2EcK2LM) 6 centiméter hóréteget határozott meg, mint beavatkozási érték, ez alatt technikailag nem megoldható a hóekés beavatkozás, 2-3 cm hóréteg esetében az az úttest szórása a leghatékonyabb megoldás.

- amíg hóhullás van, nem szórnak csúszásgátló anyagot, tekintettel, hogy a hóekék többszöri térése nyomán a sáncba jut a leszórt anyag

- beavatkozási algoritmus - fontosabb útvonalak esetén (lebonyolított forgalom, érintett lakosság aránya) hamarabb és gyakrabban történik beavatkozás, mint a kisebb forgalommal rendelkező utakon, a három besorolási kategória és a kategóriának megfelelő beavatkozást a rendelet 3-as számú táblázatában található (32. cikkely).

Csíkszereda, 2018. február 8. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, november»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774