Megszenvedi Csíkpálfalva község az alpolgármester hiányát

Falugyűlést tartottak Csíkdelnén

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Csíkdelnén tartottak falugyűlést február 4-én, vasárnap, ahol számos kérdést megvitatott a lakosság Ferencz Csaba, Csíkpálfalva község polgármesterével, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökével és Becze István megyei tanácsossal többek között. Borboly Csaba kiemelte, hogy a község megszenvedi az alpolgármester hiányát, amelyhez a helyi tanácsosok rossz döntése is hozzájárult.

Csiszér Gábor korábbi alpolgármester lemondását követően ugyanis nem lehet betölteni az üresen maradt tisztséget. Ennek oka, hogy az összeférhetetlenség megállapítása után az alpolgármesteri tisztség mellett a képviselői mandátumról is lemondott Csiszér Gábor, ez utóbbit pedig a testület nem vette tudomásul, így a prefektus közigazgatási pert indított. Így az új alpolgármester megválasztásáról még nem lehet szó.

Borboly Csaba szerint erre mielőbb megoldást kell találni, hiszen a legtöbb községben az alpolgármester feladatkörébe tartoznak olyan ügyek, amelyekben most a község lakossága hiányt szenved. A megyeelnök idesorolta a birtoklevelek ügyét is. Mindezek mellett ugyanakkor, hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlan az illetékes intézmények helyi vezetőinek gyakorlata, hiszen más megyékkel ellentétben, ahol rugalmasan alkalmazzák a jogszabályokat Hargita megyében félnek aláírni. Ezen esetek összegyűjtését és kielemzését szeretné megvalósítani Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2018. március 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, december»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774