MEGHÍVÓ

(0 Szavazat)5 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt az Interreg Europe program által finanszírozott CD-ETA - „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” elnevezésű projektben, amelynek fő célkitűzése a kulturális és természeti örökség digitalizálására vonatkozó politikák elfogadása és gyakorlatba ültetése, valamint a projektben résztvevő intézmények jó gyakorlatainak átvétele.

Márciusban elérkezünk a CD-ETA projekt első fázisának végéhez és ezzel lezárul a helyi érintettek találkozójának sorozata is. A helyi érintettek nyolcadik és egyben utolsó találkozójára február 13-án, szerdán 10 órától kerül sor Csíkszeredában a Megyeháza márványtermében.

A projekt kezdete óta hét helyi érintett találkozóra került sor, mely számos szakterületet foglalt magába: természeti értékek, múzeumok és galériák, szellemi értékek, műemlékek és régészeti lelőhelyek, könyvtárak és levéltárak.

2018. november 13-15 közötti időszakban megszervezésre került a VI. nemzetközi partnertalálkozó, melynek főszervezője az észtországi projektcsapat, témája pedig a helyi akciótervek kidolgozása volt. A természeti és kulturális örökség digitalizációja Hargita megyében című helyi akciótervet kivitelező cég képviselője is részt vett a találkozón, aki megosztja az ott szerzett tapasztalatait, ami az akcióterv kiegészítéséhez, a végleges változat elkészítéséhez segíti hozzá.

A találkozón elsősorban bemutatásra kerül a helyi akcióterv első változata, Hargita megye természeti és kulturális örökségének digitalizálására vonatkozóan, amely megfogalmazza azon tevékenységeket, melyek által javítani és fejleszteni tudjuk a megye értékeinek digitalizálását.

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit!

Csíkszereda, 2019. február 12.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, február»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774