Lelki tükörképek – Péter András fotókiállítása

(0 Szavazat)9 megjelenítés

Újabb fotókiállításnak ad otthon a megyeháza földszinti kiállítótere. Július 11-én, csütörtökön 18 órától Lelki tükörképek címmel Péter András fotóiból nyílik egyéni tárlat. Megnyitóbeszédet mond Csomortáni Gál László festőművész és Forró-Erős Gyöngyvér pszichológus.

Péter András Csíkszeredában született, itt nevelkedett és szinte egész életét e városban töltötte el, kivéve azt az öt évet, amikor a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem keretén belül megismerkedett a szociális munka szakterület kihívásaival. Ez maradt hivatása, melyben közel 20 éve dolgozik.

„Megismertem az árva gyermekek álmait, az idősek vígaszát, a fogyatékosok kitartását és, hogy az élet egy örök körforgás jó és rossz, mosoly és bánat közt! Közben mindig érdekelt a kézművesség, az agyagozás, festés, faragás ... már gyerekkoromban megtanultam gitározni, bár a kottát nem ismerem. Szerettem és szeretem az életet! Így ismerkedtem meg már közel három éve a fotózással is, ami kimondhatatlan élményt, feltöltődést nyújt számomra. Kimondottan magamnak és magamért fotózok, persze képeim sokan kérik és ez külön elismerés számomra. Első fotókiállításom, mekynek címe - Lelki tükörképek - talán az elmúlt 20 év szakmai pályám tapasztalatait gyűjti össze - folytonos harc az életben maradásért, mert az életnek győzedelmeskedni kell, kudarc, megpróbáltatás, akadályok felett ... mindig és mindenkor!” – vallja Péter András.

Csíkszereda, 2019. július 9.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774