Levelezőlapok az első világháborúból

(0 Szavazat)20 megjelenítés

Kevés szóval címmel nyílt kiállítás első világháborús levelezőlapokból augusztus 9-én a csíkszeredai megyeháza földszinti kiállítóterében. A kiállítást a Hargita Megyei Tanfelügyelőség szervezte a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Egyetemi Kulturális Örökség Igazgatóságával, az egyetem történelmi múzeumával és a Hargita Megyei Prefektus Intézményével együttműködésben.

A kiállításmegnyitón Glodeanu Cristinel-Fănel helyettes főtanfelügyelő és Jean Adrian-Andrei, Hargita megye prefektusa köszöntötte a látogatókat, a kiállítás anyagát dr. Claudia Septimia Sabău, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem munkatársa ismertette. A kiállításmegnyitón a megyei tanács képviseletében jelen volt Zonda Erika programokért felelős vezérigazgató, valamint részt vett Gyulai Arthur, a megyei tanács alintézményeként működő Kájoni János Megyei Könyvtár menedzsere is.

Az első világháború centenáriumi éveiben a megyeháza kiállítótere ugyancsak helyet adott a CreArt projekt részeként szervezett White Noise, Black Words az I. világháború tükrében műhelymunka anyagából összeállított tárlatnak, ahol művészetis diákok munkáin keresztül kaptunk keresztmetszetet száz év távlatából.

A kiállítás, amely szeptember 6-ig látogatható, a legérdekesebb képeslapokat gyűjti össze, amelyek háborús területekről/területekre érkeztek, és nemcsak látványosak, hanem tartalmuk szempontjából is érdekesek.

 

Csíkszereda, 2018. augusztus 9.


Kulturális hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774