„Letettünk rengeteg alapkövet, vágjunk hát szalagokat is!”

( Szavazat)63 megjelenítés

Hargita megyébe látogatott Elena Udrea miniszter

Hargita és Kovászna megye az elsők között van a turisztikai potenciál és a helyi tanácsok által benyújtott projektek terén, jelentette ki Elena Gabriela Udrea turisztikai és régiófejlesztési miniszter április 17-i Hargita megyei látogatásán.

„Letettünk rengeteg alapkövet, vágjunk hát szalagokat is!” – mondta Elena Udrea  turisztikai miniszter április 17-én Csíkszeredában, Hargita és Maros megyei látogatása végén. A megyeházán Borboly Csaba megyeitanács-elnök megköszönte a tárcavezetőnek a Székelyföld Romexpón való népszerűsítésében nyújtott támogatást, és számokba foglalta Hargita Megye Tanácsának tevékenységét, miszerint 91 EU-s pénzalapokra pályázó projektje van a megyei tanácsnak, amelyből 35 már kedvező elbírálásban részesült. Ezt követően a jelenleg futó Hargita megyei projekteket mutatta be és újabb dokumentációkat adott át a miniszternek. Ezenkívül felhívta Elena Udrea miniszter figyelmét néhány fontos Hargita megyei igényre is, mint a turisztikai célpontok villamosítása és a sportterem-építési program folytatása.

A tegnapi látogatása során Elena Udrea többször kijelentette, hogy Hargita és Kovászna megye a turisztikai potenciál és a fejlesztési kezdeményezések terén az elsők között van országos viszonylatban, és itt találhatók a legsűrűbben üdülőtelepek. Elena Udrea szerint rengeteg kiaknázható erőforrása van Maros, Hargita és Kovászna megyének, de mindezek infrastrukturális fejlesztés és fejújított utak nélkül nem aknázhatók ki kellőképpen. Elsősorban az utak és az infrastruktúra modernizálására fektetik a hangsúlyt, és az is cél, hogy ezeket sokoldalú felhasználásra alkalmassá tegyék.

A miniszter először Szovátán találkozott a helyi vezetőkkel és befektetőkkel, majd Hargita megye felé vette útját; itt az első megálló Parajd volt, ahol megtekintette a turisztikai minisztérium által kiutalt pénzekből épülő balneoklimaterikus kezelőközpontot. A létesítményt az idei Nemzetközi Töltöttkáposzta-fesztiválra igyekszik a helyi tanács befejezni, közölte Bokor Sándor polgármester, aki további részleteket is elárult a építés alatt álló létesítményről. Elmondása szerint a több millió eurós projektből épített kezelőbázis balneáris központjában az 1200 méter mélyről feltörő termálvíz gyógyhatását fogják kihasználni. Ezt követően Elena Udrea a sóbányában tett rövid kitérőt.

„Szükséges a szolgáltatások bővítése is, hogy ne csak a magukat kezeltetni vágyók, hanem a fiatalok és a kikapcsolódást keresők is jól érezzék magukat ezeken az üdülőhelyeken. A befektetők számára a turisztikai minisztérium engedményeket tesz, hogy ösztönözze őket” – ígérte a miniszter.

Parajdot követően Udrea Csíkszeredába látogatott. A megyeházán Borboly Csaba megyeitanács-elnökkel és Simion Creţuval, a Központi Fejlesztési Régió igazgatójával együtt aláírta azt a finanszírozási szerződést, amely révén Hargita megye mintegy 8 millió lejhez jut. A Regionális Operatív Program 5. tengelyére A hegyimentés korszerűsítése Hargita megyében címmel benyújtott és azóta már nyertes pályázatból a Hargita Megyei Hegyimentő-szolgálat számára építenek négy bázist. Ezt megelőzően a hegyimentőcsapat bemutatóját tekinthette meg a miniszter, majd Borboly Csaba mutatta be a megyei önkormányzat folyamatban levő projektjeit, továbbá ismertették Csíkszereda központi részének felújítási tervét.

A megyeházán jelen volt Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is, aki a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium felújításáról egyeztetett a tárcavezetővel, míg Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere a városközpontban betemetett borvízforrások feltárásához kérte Elena Udrea támogatását.

Csíkszereda, 2010. április 18.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, december»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774