Istent dicsérték a felcsíki kórusok

( Szavazat)28 megjelenítés
Évente megtelik egy-egy felcsíki templom vidám, Istent dicsérő énekszóval, hiszen immár 18 éve gyűlnek össze a felcsíki kórusok a húsvétot követő szombaton kórustalálkozóra. Idén 19 felcsíki kórus részvételével tartották a találkozót április 14-én, a rendezvénynek ezúttal a Szent Kereszt Főplébánia és a GAUDETE kórus adott otthont.
 
 
A találkozón az egyházi méltóságok mellett részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki ennek kapcsán adott nyilatkozatában elismerését fejezte ki a kórusok vezetőinek, a felcsíki települések papjainak, amiért ilyen sikeresen összegyűjtik, formálják közösségeiket, énekszóval, reménnyel töltik meg a szíveket, hiszen amíg ennyi ember ölti magára népünk hagyományos öltözékét, és dicséri együtt az Istent, addig van élet, van jövő Székelyföldön.
 
Az esemény 10 órától szentmisével kezdődött, utána következett a kórusok fellépése, amelyek két-két mű eléneklésével örvendeztették meg egymást és a résztvevőket, majd kiosztották az emléklapokat, elénekelték a közös kánont, majd közös ebéddel zárták az ünnepi eseményt.
 
Csíkszereda, 2012. április 15.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774