Felszentelték a csíkszeredai unitárius templomot

( Szavazat)102 megjelenítés
Hét év alatt épült fel a csíkszeredai unitárius templom, amelyet július 8-án, vasárnap szenteltek fel Bálint-Benczédi József püspök jelenlétében. Az épület zsúfolásig telt a Csíkszeredai Unitárius Egyházközség ünnepségén, a történelmi egyházak, az amerikai Shelter Rock – Long Island Unitarian testvérgyülekezet, illetve a helyi és megyei önkormányzat képviselői is jelen voltak. A főtámogatók között volt Hargita Megye Tanácsa is, amelynek részéről részt vett Borboly Csaba elnök és Sófalvi László leköszönő alelnök is. Borboly Csaba beszédében párhuzamot vont a templom építése és az erdélyi magyarság sorsa között. 
 – Ha itt a teremben szétnézek, azt látom, hogy öröm van az arcokon, a közös munka öröme. A csíkszeredai unitárius templom megépítése hasonlít az erdélyi magyarság sorsához, vagyis ahhoz, hogy ha hiszünk valamiben, ha összefogunk, akkor meg tudjuk valósítani azt, amit szeretnénk. Mi magunk saját erőből képesek vagyunk egymást segíteni. Itt Erdélyben, Székelyföldön mi csak saját magunkra számíthatunk, hisz láthatjuk, hogy Bukarestben is, Budapesten is, Brüsszelben is más gondokkal vannak elfoglalva. Amíg egymást segítjük, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül, addig jó úton járunk. Figyeljünk továbbra is egymásra, és azt nézzük, ami összeköt – hangsúlyozta a tanácselnök.
Az esemény végén Sófalvi László alelnök átadta a székely zászlót, Hargita megye hivatalos lobogóját Solymosi Alpár lelkésznek, ismertetve annak történetét, jelentőségét.
 
Csíkszereda, 2012. július 8.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774