Közelebb került a csíkszeredai vállalkozói inkubátorház a megvalósításhoz

A beruházással a megyeközpont vállalkozói kedvét lendítenék fel

(0 Szavazat)24 megjelenítés

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kedden, szeptember 11-én Nagyszebenben találkozott Simion Crețuval, a Központi Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatójával. A vezérigazgató átadta azt az átiratot a megyei tanács vezetőjének, amelyben közlik, hogy a Csíkszeredába tervezett inkubátorházra leadott finanszírozási pályázat ügye jól halad.

Mint azt korábban írtuk, a Regionális Operatív Program keretében kétszázezertől hétmillió euróig terjedő értékben lehet pályázni ágazati inkubátorház létesítésére. Ezt kihasználva Hargita Megye Tanácsa és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala együttműködésről állapodott meg, amely szerint a kreatív ágazatokban vállalkozni akaró fiatalok számára hoznának létre egy inkubátorházat, ez ügyben történt előrelépésről kapott tájékoztatót a megyeelnök.

Borboly Csaba rámutatott, hogy a megyei tanács saját beruházásaként megvalósított székelyudvarhelyi példa is mutatja, hogy szükség van a hasonló beruházásokra, hiszen nagyban segíti a fiatalokat vállalkozásuk elindításához. Ugyanakkor Hargita Tanácsa részéről igyekeznek minden segítséget megadni a városnak az elképzelések megvalósításához. A megyei tanács felvállalta, hogy bármely város számára biztosítják a pályázat elkészítését és lebonyolítását, amennyiben az adott város önkormányzata jelenleg nem rendelkezik a megfelelő kapacitással. A megyeelnök ugyanakkor megköszönte Ráduly Róbert Kálmán polgármesternek, hogy vállalta a csíkszeredai fiatal vállalkozók érdekében ezt a beruházást, és hangsúlyozta, hogy bármennyi inkubátorház jön létre a megyében, azok mind a gazdasági fejlesztést szolgálják, épp ezért ezeket a kezdeményezéseket egységesen és kiemelten kell kezelni.

Csíkszereda, 2018. szeptember 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, november»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774