Komoly érdeklődés övezi a Jancsó Benedek történelmi emlékversenyt

A Jancsó Alapítvány közleménye

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Az idei tanévben is meghirdetésre került a Jancsó Benedek nevét viselő történelmi emlékverseny. A verseny ezúttal a székelyföldi régió magyar nyelvű iskoláira került kiterjesztésre. Ennek megfelelően a verseny meghirdetését a főszervező Jancsó Alapítvány mellett Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsa is közösen vállalta és támogatta. A versenykiírás november 20-án lett közzé téve az iskolák háromfős csapatban induló 7. és 8. osztályos diákjai számára. A verseny témája I. (Hunyadi) Mátyás király kora és uralkodása volt. 

A december 22-i nevezési határidőre mindhárom megye iskoláiból 35 csapat adta be jelentkezését.  A verseny első fordulójára készítendő pályázati anyagot 2018. február 28-ig kell eljuttatni a Jancsó Alapítványhoz. A második fordulóban döntőben a szakmai zsűri által elbírált legjobb tíz pályamunkát beküldött csapat vesz részt. A döntő Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtárban lesz megtartva, 2018 május 5-én.

A Jancsó Benedek nevét viselő és szellemiségét terjesztő diákversenyt támogatja a Bethlen Gábor Alap is.

A verseny célja, hogy az egyes történelmi események és életművek feldolgozása által erősödjön a nemzeti identitástudat és Jancsó Benedek hazaszerető szellemiségének aktualitása a fiatalság körében ismert és gyakorolt lehessen. Nagy büszkeséggel tölti el a Jancsó Alapítványt, hogy ezt a nemes versenyt mindhárom székely megye tanácsa és közönsége támogatja és segíti.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774