Kommunikációs képzés önkéntes fiataloknak

A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács közleménye

(0 Szavazat)29 megjelenítés

November 17-én kezdődött a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács által szervezett fiatal önkénteseknek szóló kétnapos kommunikációs képzés. A rendezvénynek a borzonti Rubin Panzió adott otthon.

A megnyitón Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a közös Gyergyó térségi kommunikációról beszélt. Kiemelte, számára nagyon fontos az, hogy mindenki erősítse a gyergyóiságot. „Ha egy önkéntes, egy sportoló vagy bárki más elmegy valahova, akkor mondja el a beszédében, hogy ő Gyergyóból van. Ezzel erősödik a közösségtudatunk is, és igazából nem kerül senkinek nagy erőfeszítésbe.” A megnyitó után kommunikációs és csapatépítő játékokra került sor. A nap végén tematikus beszélgetéseket folytattak a fiatalok, ahol különböző kommunikációs technikákat sajátíthattak el. Szombaton a Minority SafePack európai kezdeményezés kommunikációjával ismerkedhettek meg a fiatalok Jakab Adorján kalauzolásával, aki az európai kampánystáb tagjaként mutatta be a projektet. Ezt követően kommunikációs technikákat tanulhattak, majd kipróbálhatták a konkrét kommunikációs tartalmak készítését és technikáját is Andercó Aliz irányításával. Ezt követően pedig online kommunikációt tanulhattak az önkéntesek. Elsajátíthatták azt, hogy a különböző online felületekre milyen tartalmakat érdemes feltöltsenek, hogy az általuk szervezett rendezvény eljusson a célközönségükhöz. A résztvevők egyértelmű visszajelzései alapján sok tanulságos dolgot sikerült megtanulniuk, amiket a továbbiakban hasznosítani tudnak.

A kétnapos rendezvényt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezte Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatásával.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774