Jó ütemben haladnak a Gyergyó térségi utak karbantartásai

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Elkezdték az egybefüggő aszfaltréteg leterítését Gyergyóújfalu és Gyergyóalfalu határa közötti szakasz aszfaltozását, így új aszfaltréteget húznak Gyergyócsomafalván belül is a megyei út mentén. A 126-os jelzésű megyei úton a kivitelező több mint öt kilométer aszfaltszőnyeget húz a napokban. 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta a térség fejlesztése szempontjából fontos az utak karbantartása, hogy olyan szinten tudják tartani az utakat, amelyekre az elkövetkezőkben a teljes körű felújítások során lehet alapozni. Mindezek mellett pedig fontosnak nevezte az elszigetelt települések közötti átjárhatóság biztosítását is, azok összekapcsolását a nagyközségekkel.

– Gyergyói születésűként számomra kiemelten fontos Gyergyó térség fejlesztése is. A jelenlegi aszfaltozással az említett három nagyközséget még jobban összekötjük, remélve, hogy tovább fejlődik a térség – tette hozzá a megyeelnök megemlítve, hogy az átvett és általa koordinált beruházások Vasláb és Újfalu közötti út felújítását (http://investitii.judetulharghita.ro/node/1291) hamarosan közbeszereztetik, a Remete és Várhegy közötti út (http://investitii.judetulharghita.ro/node/1280) és a Kovácspéter felé vezető utak (http://investitii.judetulharghita.ro/node/1275) terveit pedig jelenleg készítik.

Gyergyótölgyesen is több mint két kilométer aszfaltszőnyeget terít le a kivitelező a napokban. Mindezek mellett a már aszfaltozott szakaszokon elvégezték a kátyúzási munkálatokat egész Gyergyó térségben, köztük Ditró és Cengellér között a 127-es jelzésű megyei úton is. Korábbi közleményünkből kiderül, mely szakaszokon végezték el a kátyúzásokat és hol terítenek le egybefüggő aszfaltréteget a felsoroltak mellett: http://www.hargitamegye.ro/hirek/katyuzasok-es-aszfaltozasok-a-megyei-utakon.html. A Gyergyó térségi megyei utakon felhasznált anyagmennyiség és az elvégzett munkálatok az alábbi linken tanulmányozhatók: https://drive.google.com/open?id=0B3DH_aG2Ui1US01xYlhQcms0Sjg

Csíkszereda, 2017. november 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774