Ingyenessé válik a szövettani vizsgálat, két új szakorvos érkezik

Ingyenessé válik a szövettani vizsgálat, két új szakorvos érkezik

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Újabb eszközökkel bővül a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház felszerelése, a szükséges eszközök aktualizált listájára 1 268 000 lejt hagyott jóvá a minisztérium. A vásárlást még idén le kell bonyolítani, az önrész biztosítását jóvá kellett hagyja a megyei tanács döntéshozó testülete, ez indokolta a megyei tanács december 6-i ülésének rendkívüliségét.

A megvásárolandó eszközök között szerepel például monitor, amelynek segítségével egy helyen láthatók, illetve megfigyelhetők lesznek a beteg életfunkciói, de a biztonságos betegszállításhoz szükséges eszközöket, fertőtlenítő berendezéseket is beszereznek, illetve olyan eszközöket is megvásárolnak, amelyeket a kórtan területén használnak majd. Melegítőberendezéseket vásárolnak, amely a gyógyszereket megfelelő hőmérsékleten tartja a betegek optimális ellátás érdekében, illetve egy berendezéssort kap a kimagasló teljesítménnyel rendelkező kardiológia. A most beszerzett - szövettani vizsgálatok elvégzéséhez szükséges - új berendezésekkel a daganatos betegségeket célzottabban lehet majd kezelni. Erre eddig csak egyetemi klinikákon volt lehetőség és csak pénzért végezték el -  ismertette Konrád Judit kórházmenedzser. Ugyanakkor januártól két új szakorvos is érkezik ezekhez az új berendezésekhez, mindez egy előre átgondolt terv szerint alakult - tette hozzá.

– Az egyik legfontosabb szakterület az egészségügy, a célunk az, hogy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház regionálissá váljon. Feladatunknak tekintjük a szakterület támogatását, és örvendetes, hogy az elmúlt időszakban jelentős előrelépések történtek. Egyre elérhetőbbé válnak azok a fejlesztések, melyeket az elkövetkező hat évre tűztünk ki célul – nyilatkozta Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, felkérték az RMDSZ parlamenti képviseletét, hogy karolják fel a csíkszeredai kórház új műtőblokkjának ügyét, hogy a fejlesztés kerüljön be a jövő évi országos költségvetésbe.

A neonatológia, vagyis az újszülöttek betegségeivel foglalkozó részleg fejlesztésére 375 ezer lejt szavazott meg a megyei tanács testülete.

A Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság 2 316 000 lejt kapott a kormánytól, illetve 1 090 000 lejt Hargita Megye Tanácsától, ezeket az összegeket is belefoglalták a költségvetés-módosításba. Ezenkívül arról is szavaztak, hogy a vezérigazgatóság részt vegyen egy európai uniós projektben, amely a gyermekközpontú rendszer és a nappali központok fejlesztését célozza meg. A projekt célja, hogy minél több gyermek családi környezetben nevelkedjen, a program a személyzet szakképzéséhez is hozzájárul, ismertette a részleteket Elekes Zoltán, a vezérigazgatóság igazgatója.

Csíkszereda, 2018. december 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774