Idén elkezdhetik az Úz-völgyi út felújítását

Építőcégek jelentkezését várják Hargita Megye Tanácsa egyik legnagyobb beruházására

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Több mint 30 millió lej (áfa-nélkül) értékben jelent meg a megyei tanács elektronikus közbeszerzési oldalán az Úz-völgyi, 123-as jelzésű megyei út kivitelezési kiírása. A Csíkszentmárton kijáratától az egerszéki eltérőig húzódó, 14,5 kilométeres szakaszra július 15-ig várják az építőcégek ajánlatait. A beruházás magas értékét a völgyre jellemző szerpentinek indokolják, emellett pedig négy nagyobb hidat is fel kell újítani, valamint a támfalak építésére is szükség lesz az útvonalon.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, mint azt a közösségi oldalán is mondta, bízik benne, hogy a kiírásra lesz megbízható jelentkező építőcég, amely jó minőségi utat fog építeni. Korábban ismertette a beruházás részleteit is. Bákó Megye Tanácsával is többször egyeztettek az út tekintetében, hogy a megyehatáron túl is felújítsák az utat, annak érdekében, hogy a bákói reptér elérhetővé váljon, amely így a legközelebbi reptér lenne a marosvásárhelyi és brassói légikikötők mellett. Az átjárható megyehatár azonban jelentős gazdasági és turisztikai előrelépést jelentene mindkét megye számára, hiszen jelenleg, csak 12A országúton, a Gyimesek irányába lehet aszfaltozott úton átjutni a megyehatáron. Ezen út felújítása fontos gazdasági és turisztikai előnyöket hozhat mindkét megye számára. Az elkezdett közös munkát azonban szerinte beárnyékolja az úzvölgyi haditemető ügye, hiszen fontos, hogy emellett biztosítani tudják a megyék közti átjárhatóságot.

A jelenlegi kivitelezési kiírás az egerszéki eltérőig szól, azonban Hargita Megye Tanácsa Műszaki vezérigazgatósága már korábban elindította a 123-as út, következő, közel húsz kilométeres szakaszára, az egerszéki eltérőtől a megyehatárig (a haditemetőtől 2,93 kilométer Bákó megye irányába), a tervezési procedúrát. Jelenleg az urbanisztikai bizonylatra van szükség. Amennyiben a szükséges dokumentumokat akadályok nélkül sikerül beszerezni, idén erre a szakaszra kiírhatják a tervezési közbeszerzést.

A beruházás részletei a megyei tanács tematikus oldalán érhető el (http://bit.ly/UzVolgyiUt).

Az Úz-völgyi határvitáról részletesebben az alábbi linken olvashatnak:

https://hargitamegye.ro/uzvolgye.html

Csíkszereda, 2019. július 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774