Hitéleti tevékenységeket is támogat Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)27 megjelenítés

A felekezetek közötti párbeszédre, a közösségépítésre irányul az a pályázat, amelyet ma, augusztus 8-án írtak alá Gyergyószentmiklóson Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Portik-Hegyi Kelemen főesperes, ahol jelen volt Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és Portik Erzsébet Edit megyei tanácsos is. A pályázatban szereplő Mariapolis elnevezésű programot 10 ezer lejjel finanszírozza a megyei tanács a hitéleti tevékenységeket támogató kiírása keretében.

A hitéleti programokra egyre nagyobb igény van fiatalok és idősebbek részéről egyaránt, ezek a közösségi élet és a keresztény értékek őrzésének színterei. Ezek fontosságát felismerve szélesíti a történelmi egyházakra irányuló pályázati programját Hargita Megye Tanácsa. Gyergyó térségében a katolikus egyházi ingatlanok munkálataira már korábban aláírták a támogatási szerződéseket, több mint 700 ezer lej értékben.

– Fiataljaink itthon tartásának egyik legfontosabb eleme a közösségi élet jó megszervezése, ehhez pedig megfelelő helyszínekre és rendezvényekre, találkozókra van szükség. Fontos, hogy az egyházak is vegyenek részt a tudatosításban, illetve a társadalmunk fennmaradásához szükséges feltételek biztosításában – hangsúlyozta ez alkalommal is Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2017. augusztus 8.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774