Hargita Megye Tanácsa egy régebbi felvállalása teljesül

Már árpilisben elkezdődhet a 132A jelzésű megyei út felújítása

(0 Szavazat)20 megjelenítés

Csütörtökön, április 5-én aláírásra került a 132A jelzésű, Homoródszentmártont Homoródalmással összekötő  megyei út kivitelezésére vonatkozó szerződés. A felújítási munkálatok a teljes útszakaszra vonatkoznak, magába foglalja az útalap elkészítését, aszfaltozást, hidak és átereszek kialakítását, forgalombiztonsági intézkedéseket, valamint a bejáratok és útkereszteződések kialakítását. A beruházáshoz szükséges pénzügyi alapot Hargita Megye Tanácsa az Országos Helyi Fejlesztési Programból hívta le, a munkálatok becsült értéke 6.012.143 lej.

– Ez egy régebbi felvállalása Hargita Megye Tanácsának, számos gond adódott a beruházás előkészítésével. Személyesen kezdtem felügyelni a beruházás előkészítését az elmúlt időszakban, egyenként kerestünk megoldást minden problémára, ami az elmúlt 5-10 évben felmerült, tulajdonjogi kérdésektől műszaki kérdésekig, így majd két év után ma aláírhatom ezt a kivitelezési szerződést. Az út műszaki tervét ugyanaz a tervező cég készítette, amely a Regionális Operatív Program keretében a múlt héten aláírt útszakaszok felújítását tervezte, így ez is egy késleltető tényezőnek bizonyult – összegezte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke, a kivitelezési szerződés aláírását megelőző időszak történését, majd megköszönte az RMDSZ parlamenti képviseletének munkáját, amelynek fontos szerepe volt a központi finanszírozás megszerzésében.

– Most már az építőcégen múlik, hogy milyen ütemben dolgozik, nekik is érdekük, hogy mielőbb elvégezzék a felújítást, figyelembe véve, hogy előállhat a tavaly ősszel bekövetkezett helyzet, mikor a kormány leállított minden munkálatot, pénzhiányra hivatkozva – zárta nyilatkozatát Borboly Csaba.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, nagy fordulópontnak tartja a hosszú előtörténettel rendelkező útfelújítási szerződés aláírását.

– Sok vita, fejfájás, befektetett idő és munka után a jó együttműködés és az RMDSZ megyei és parlamenti munkája meghozta eredményét, hiszen a Homoródszentmártont Homoródalmással a Leányerdőn át összekötő út kormánypénzből fog megépülni. A hónap közepén már indulhat is a munka. A munkálatok idején útlezárás várható, erre készülni érdemes – fogalmazott Bíró Barna Botond.

A szerződés aláíráson jelenlévő Tikosi László, Homoródalmás polgármestere kifejtette, hogy mennyire fontos ez az út és ennek felújítása az almásiaknak, hiszen így 11 kilométerrel rövidül meg az útszakasz Székelyudvarhely irányába.

Jakab Attila, Homoródszentmárton polgármestere örömét fejezte ki, hogy végre elkezdődnek a felújítási munkálatok és elmondása szerint, amely a homoródalmási lakók mellett a homoródszentmártoniaknak is jó, hiszen nekik Csíkszereda irányába jelent könnyebb közlekedés egy modern út.

Mindkét polgármester felajánlotta, hogy az építkezési felügyelő mellett önként vállaljak a munkálatok felügyeletét, és folyamatosan tájékoztatást adnak a beruházás állapotáról, Hargita Megye Tanácsa elnöke és alelnöke, valamint a kivitelező cég is egyetértett a felajánlással.

A beruházás előremenetele online is követhető a Hargita Megye Tanácsa beruhazas.hargitamegye.ro oldalon, az alábbi közvetlen elérhetőségen: https://goo.gl/1Yemj6

Csíkszereda, 2018. április 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, december»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774