Hamarosan befejeződik az atyhai templom felújítása

Megyeszerte támogatja a megyei tanács templomok és egyházi ingatlanok felújítását

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Az atyhai római katolikus templom felújítását pályázati programjából 40 ezer lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa, a finanszírozási szerződést október 6-án írták alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Pál Antal plébános. 

A megyeelnök Győrfi József falufelelőssel meglátogatta az újjáépített templomot, amelynek a felújítása már az utolsó lépéseknél tart, még a belső bútorzatok kell elkészüljenek és a külső területrendezés. A terepszemlén arról beszélgettek, hogy a megépülendő Atyha-Etéd útszakasznak köszönhetően - figyelembe véve, hogy Kőrispatak napokon belül össze lesz kötve Maros megyével -, várhatóan jelentősen meg fog nőni a forgalom.

Atyhának olyan turisztikai vonzereje van, amit ki kell használni, ebben kell együtt gondolkodni Korond község vezetőségével és az udvarhelyszéki RMDSZ-szel, mondta Borboly Csaba. Ha ez az út európai uniós finanszírozással megépül, az atyhaiak számára olyan jövedelmet hoz, amivel többen abbahagyhatják a más településekre való ingázást, és minél több fiatal hazaköltözhet és itthon boldogulhat, fejtette ki a megyeelnök. Hozzátette: ezért tartja fontosnak, hogy legyen közös gondolkodás, hogy mire megépül az új útszakasz, Atyha tudja fogadni a vendégeket. A megnövekedett fordalomnak megfelelő társadalmi és gazdasági haszna kell legyen, hogy a fiataloknak jövőképet nyújtson, hiszen Atyha természeti szépségei páratlanok, és ezeket ki kell használni, fejtette ki Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A korondi római katolikus, illetve az unitárius egyházközösséget is 35 ezer lejjel támogatja a megyei tanács, utóbbi esetében az összeget a fenyőkúti templom javítására fordítják.

Gyergyóújfaluban a római katolikus egyház 35 ezer lejt kapott a közösségi ház külső felújítására. A finanszírozási szerződést október 6-án írták alá Borboly Csaba megyeelnök és Tankó Géza plébános.

Csíkszereda, 2018. október 6. 


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, december»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774