Felszentelték a sándorfalvi templomot

A kistelepülések is fontosak

(0 Szavazat)55 megjelenítés

- Hiszem azt, hogy közösen el tudjuk érni, hogy ezekbe a kistelepülésekbe hazatelepedjenek a fiatalok a városokból, hogy vonzóvá és élhetővé tudjuk tenni ezeket a településeket, otthonná, ahová hazavágynak. Hiszen ha vannak utak, ha a gazdáknak van lehetőségük termékeik feldolgozására, értékesítésére, ha munkahelyek létesülnek, akkor a kiürült házak újra benépesedhetnek. Ha van oktatás, megfelelő közlekedés, akkor egy ilyen kistelepülés remek hely egy fiatal családnak. Ehhez azonban az kell és erre kell megtanítanunk közösen mindenkit, hogy néha le kell mondani a kisebb javára a nagy befektetésekről nem csak a nagy, fejlettebb települések kell eszünkbe jussanak, hiszen 103 kistelepülést kell felzárkoztatnunk – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Sándorfalván az új református templom elkészülésének alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten. 

Hozzátette, százhárom kistelepülés található a megyében, közel egy évtizede igyekszik a megyei tanács kiemelt figyelemmel foglalkozni mindenikkel, ezért hozták létre a kisfalu programot is. Kifejtette, úgy véli számos fejlesztés történt mindenhol ezen évek alatt, azonban a többi helységhez hasonlóan a kistelepüléseknél is minden azon múlik, hogy van-e hite az ott élőknek. Akkor van jövő, ha van hit, és vannak a térségben lelkészek és plébánosok, akik tanításukkal formálják a közösséget.

A résztvevőket köszöntötte Sándor József polgármester, Brendus Réka a magyar kormány részéről, valamint Verestóy Attila szenátor. Illetve beszédet mondott Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke, aki szintén a kistelepülések fejlesztésére hívta fel a figyelmet. Az istentiszteletet Kató Béla püspök, Kántor Csaba esperes illetve Juhász Ábel tiszteletes celebrálta.

Az eseményről készült bejegyzés elérhető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1403656713015041.

Csíkszereda, 2017. október 15.  


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774