Felhívás: A szabad sajtó napja Székelyföldön, 2018

(0 Szavazat)26 megjelenítés

A magyar sajtószabadság napja alkalmából Hargita Megye Tanácsa a Magyar Újságírók Romániai Egyesületével (MÚRE) együttműködve idén is megszervezi A szabad sajtó napja Székelyföldön elnevezésű ünnepét Csíkszeredában, lehetőséget teremtve a Székelyföldön tevékenykedő vagy Székelyföldről tudósító, médiában dolgozó szakembereknek a találkozásra, együtt ünneplésre. A tervezett időpont március 23., péntek.

Az esemény alkalmával, a hagyományokhoz híven, díjazni is szeretnénk a kiemelkedő múlt évi alkotásokat, és az előző esztendőkhöz hasonlóan a beérkezett, Székelyföld-témájú, díjazásra jelölt anyagokból az eseményen kategóriánként bemutatott anyagot valamennyi résztvevő pontozhatja, és az összesített pontszám alapján díjazzuk a legjobbnak ítélt munkákat. A néhány éve bevezetett módszert idén is alkalmazzuk: az előzsűrizésbe is bevonjuk a sajtó munkatársait, a Facebook Szabad Sajtó Napja nevű zárt csoportba Önök meghívót kapnak (ha eddig valamilyen oknál fogva nem csatlakoztak). Annak érdekében, hogy senki ne maradjon ki, kérjük, adják hozzá a csoporthoz munkatársaikat (https://www.facebook.com/groups/1612860652267401/ ). Kategóriánként a legtöbb „Tetszik”-et kapó alkotás jut tovább, valamint két-két alkotást a MÚRE tagjaiból álló szakmai zsűri választ ki.

Felkérjük, jelöljék a szerkesztőségük 2017. évi, Székelyföldön (is) megjelenő/sugárzott sajtótermékeiből a legjobbnak, legszínesebbnek, legérdekesebbnek tartott, székelyföldi témáról szóló pályamunkákat az alábbi kategóriák szerint:

 

1. Írott (nyomtatott és on-line) sajtó: glossza, tárca, jegyzet vagy riport;

2. Televíziós riport, portréfilm (max. 5 perc hosszúságú anyag);

3. Televíziós napi híradós anyag (helyi tévék számára, max. 5 perc hosszúságú anyag);

4. Rádió: tudósítás, napi hír, kisriport (max. 5 perc hosszúságú anyag);

5. Sajtófotó vagy fotóriport. Sajtófotó: nyomtatva A4-es méretben, ugyanazt elektronikusan min. 2000 pixel széles  (max. 3 darab fénykép pályázónként). Fotóriport: legkevesebb 5 darab fénykép nyomtatva A4-es méretben, ugyanazt elektronikusan min. 2000 pixel széles, és a megjelenés linkjét.

 

A Székelyföldön működő szerkesztőségek munkatársai, illetve a Székelyföldön tevékenykedő tudósítók nyújthatnak be kategóriánként egy-egy pályamunkát. Az írott anyagokat és fotókat küldjék a sajtonap@hargitamegye.ro e-mail-címre. A rádiós anyagokat töltsék fel a https://soundcloud.com/hmtpress felületre (felhasználó: hmtpress@gmail.com, jelszó: sajtogala2017), a televíziós anyagokat pedig töltsék fel a YouTube videomegosztóra, a feltöltött anyagok linkjét pedig küldjék el a sajtonap@hargitamegye.ro e-mail-címre.

A pályamunkák leadási határideje: március 16., 12 óra.

Az eseményre rövidesen külön meghívót is küldünk.

Bővebb felvilágosítás érdekében, kérjük, írjanak a sajtonap@hargitamegye.ro e-mail-címre, vagy hívják Csont Zsuzsánnát a 0757-029958 telefonszámon.

 

Várjuk pályamunkáikat,

üdvözlettel:

 

Borboly Csaba,

Hargita Megye Tanácsának elnöke

 

Rácz Éva,

a MÚRE elnöke

 

Csíkszereda–Marosvásárhely, 2018. március 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, december»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774