Fejlesztenék Homoród mentét

Két út felújítására keresnek kivitelezőt

(0 Szavazat)36 megjelenítés

A Homoródszentmárton és Homoródkeményfalva, illetve Homoródszentmárton és Homoródalmás közötti utak felújítására keres kivitelezőt Hargita Megye Tanácsa. A 131A és 132A jelzésű megyei utak modernizálásának kiírása megjelent az elektronikus közbeszerzési felületen is (http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/achizitiipublice). A vállalkozások december 14-ig, illetve december 11-ig küldhetik be ajánlataikat, mindkét szakasz esetében több mint hat kilométert újítana fel a megyei tanács, a beruházások értéke szakaszonként pedig meghaladja a hatmillió lejt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének konzultációs csoportjában év elején többen jelezték ezen szakaszok felújításának szükségességét:

https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/764811480350969/

A RMDSZ közbenjárásának is köszönhetően mindkét útra sikerült kormánytámogatást is lehívni az Országos Helyi Fejlesztési Programból (PNDL).

A megyeelnök szerint a térség településeinek összekötése nagyban hozzájárul majd a fiatalok itthon tartásához és a települések benépesítéséhez, valamint a turizmus szempontjából is kiemelten fontos ezen szakaszok felújítása. Éppen ezért számít a megyei vállalkozások jelentkezésére is. Ha decemberben kihirdetik a nyertes, és a közbeszerzés során nem ütköznek akadályokba, tavasszal mindkét szakaszon elkezdődhetnek a munkálatok.

Ezen utak felújítását is követhetik a megyei tanács beruházásait összesítők online felületen:

http://investitii.judetulharghita.ro/actuale?language=hu

 

Csíkszereda, 2017. november 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774