Fazakas József munkáiból nyílt festészeti kiállítás a megyeházán

(0 Szavazat)36 megjelenítés

Kezdetek címmel nyílt meg Fazakas József első önálló kiállítása február 8-án, csütörtök délután a megyeháza földszinti kiállítótermében.

A kiállítást Bács Béla János nyitotta meg, aki úgy fogalmazott, hogy ez alkalommal Fazakas József munkásságát ünnepeljük és festészeti tevékenységének gyümölcseit tekinthetjük meg. A kiállító Fazakas József 1954-ben született Csíkszeredában, ugyanitt járt iskolába, rajztanára a második nagy székelyföldi festő generációhoz tartozó Gaál András volt.

– Fazakas József túl van már élete első tavaszán, mégis nagyon bátor, de találó módon a kiállítás címe: Kezdetek. Ennyi idő után is beszélhetünk kezdetekről, hiszen Fazakas József 2007-tól újra rálépett a régen vágyott útra, visszatért lelkében szunnyadó, de amint láthatjuk soha ki nem alvó eredeti lánghoz, és rajzolni, festeni kezdett. Ha Fazakas József munkáinak technikai kivitelezését tekintjük, akkor első látásra feltűnik, hogy majdnem minden technikai eszközt kipróbál. Láthatunk néhány grafikát, akvarellt, pasztellt és olajfestményeket is. Témákat tekintve is igen gazdag: vallási motívumokat láthatunk némely képen, bibliai jeleneteket a népi szentkép hangulatát tükrözve, templomok, a minket körülvevő táj, a székely viselet és a székely kapuk köszöntenek vissza a munkákról – méltatta az alkotásokat Bács Béla János.

– Köszönöm Fazakas Józsefnek, hogy részese lehettem ennek az eseménynek és kívánom, hogy a Kezdetek után Folytatás következzen olyan folytatás mely örömből fakad és, amely a szemlélőben újabb és újabb gondolatot ébreszt és érzelmeket fakaszt – zárta gondolatait Bács Béla János.

A kiállítás az elkövetkező időszakban a nap huszonnégy órájában megtekinthető a megyeháza földszinti kiállítóterében.

Csíkszereda, 2018. február 9.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, november»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774