Érzelmek, látvány és technika a Megyeháza Galériában

Csíkszeredába érkezett a III. Székelyföldi Fotóbiennálé tárlata

(0 Szavazat)29 megjelenítés

A sepsiszentgyörgyi bemutatót követően december 18-án hétfőn a csíkszeredai Megyeháza Galériában is megtekinthető a III. Székelyföldi Fotóbiennálé tárlata. A pályázatra 17 országból 282 alkotó jelentkezett több mint ezerötszáz alkotással. Ádám Gyula a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársa, biennálé nemzetközi zsűrijének állandó tagja és idén elnöke számolt be a válogatás élményeiről. Az alkotók három témában Mozgás, Kenyér és nyílt kategóriában nevezhettek. 

A zsűri elnöke külön örömnek nevezte, hogy a pályázaton szép számmal jelentkeztek székelyföldi fotósok is, akik munkájában a helyi kulturális események jelennek meg, a nemzetközi zsűri tagok számára pedig ezek igazi egzotikumnak számítottak. Ferencz Angéla a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője szerint remek alkalom ez az év végi kiállítás, hogy a kiállított fotókban gyönyörködve ráhangolódjunk az ünnepekre is. A beküldött alkotások száz legjobbnak ítélt munkái egy kiadványban is megjelentek. Egy másik kiadványban a biennálé kísérő rendezvénye keretében székelyföldi fotóklubok tagjainak munkáit gyűjtötték össze. A kulturális intézmény vezetője ugyanakkor elmondta, hogy a VIII. Székelyföld Napok keretében is megszervezett pályázaton Kovászna, Hargita és Maros megye remek együttműködésének terméke és a három megye kulturális szakemberei segítették a szervezést.

Vargyasi Levente a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa ugyanakkor beszámolt egy következő szabadtéri kiállításról is, amelyen szintén a biennálé kísérő rendezvényeként készült gasztrokulturális témában készűlt fotókat tekinthetnek majd meg.

A tárlat január 18-ig látogatható a nap 24 órájában, hétvégén is. Ezt követően Marosvásárhelyen is kiállítják a munkákat.

A megnyitón készűlt még több fotót az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/Megyehaza.Galeria/posts/917994321698312

Csíkszereda, 2017. december 19.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774