Építik az utat Kobátfalva és Firtosmartonos között

Bicikli sávot is kialakítanak

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Aláírták a 135-ös jelzésű megyei út Kobátfalva és Firtosmartonos közötti szakaszára a finanszírozási szerződést május 15-én, kedden Bukarestben. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Paul Stănescu, a regionális fejlesztésért felelős miniszter látta el kézjegyével a finanszírozási szerződést, amely a kormány Országos Helyi Fejlesztési Programjából (PNDL) biztosítja azt a közel 18 millió lejt, amely a kilenc kilométeres szakasz felújításához szükséges. 

A felújítás során nem csak az úttestet építik meg, hanem a bekötő utak és a buszmegállók helyeit is kialakítják az út mentén, valamint biciklisávot is kialakítanak, ott ahol ezt az út szélessége lehetővé teszi. Továbbá újra építenek egy hidat és hármat felújítanak ugyanezen a szakaszon. A kivitelező Multipland Kft.-nek a szerződés értelmében minderre 480 nap áll rendelkezésére.

– Több éve várják a helybeliek, hogy sor kerüljön ezen útszakasz felújítására, immár minden akadály elhárult, jelenleg meg van a munkálatokhoz szükséges pénzforrás, így most már a kivitelezőn múlik a határidő tartása, de optimizmusra ad okot az, hogy a kivitelező már jelen van és megkezdték a munkaterep kialakítását. Sikerült gyakorlatilag a nulláról eljutni idáig. Ennek az útnak térségi jelentősége van, hisz ez nem csak martonosiakat és a kobátfalviakat fogja szolgálni, hanem jelentősen lerövidíti az utazási időt például Siménfalváról, Székelykeresztúrról, vagy Székelyszentlélekről. Meggyőződésem, hogy ennek pozitív hatása lesz a térség gazdasági fejlődésére, a turizmusára, de az itt lakók életszínvonala növekedéséhez is hozzájárul. Összekötjük településeinket – nyilatkozta Borboly Csaba, megköszönve Kelemen Hunor, az RMDSZ elnökének és a szövetség parlamenti frakcióinak közbenjárását. A megyeelnök ugyanakkor felkéri a helyieket, hogy ők is kövessék a munkálatok folyamatát, és javaslataikat, észrevételeiket azonnal jelezzék a közösségi oldalon, vagy e-mailben az info@borbolycsaba.ro email-címre.

A beruházást a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon is követhetik, ugyanezen oldal mobilbarát alkalmazásán keresztül pedig fotó, videó jelentéseket is küldhetnek a megyei tanács utakért felelős kollégáinak.

Csíkszereda, 2018. május 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, november»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774