Együttműködési minta készül előzetes konzultáció alapján

Hargita megye jó példa országszerte

(0 Szavazat)9 megjelenítés

– Szoros az együttműködés a községek vezetése és az tűzoltó csapatok között, ez abból is látszik, hogy a versenyt végig szurkolták a községek vezetői. Ott volt Csíkszenttamás, Csíkszentdomokos, Csíkdánfalva, Csíkmadaras és Karcfalva polgármestere, továbbá Madéfalva, Csíkrákos és Csíkszenttamás alpolgármestere is. Munkájukat dicséri, hogy európai uniós forrásokat is megszereznek az önkéntes tűzoltók felszerelésére, ami felelősségtudatot jelent. 

 

Felcsíkon az emberek nagyon komoly biztonságban tudhatják magukat, hisz a szolidaritás jegyében fognak össze mindig a felcsíki tűzoltó csapatok és baj esetén egyik a másikat segíti – ehhez a munkához gratulált Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, akik október 20-án, szombaton részt vett a Felcsíki Tűzoltó Vándorkupa VIII. fordulóján. A Felcsík Kistérségi Társulás által szervezett versenynek Csíkszenttamás község adott otthont.

A verseny helyszínén, a Szent Anna feredőnél Borboly Csaba megyeitanács-elnök elismerően szólt az önkéntes tűzoltók munkájáról. Megköszönte munkájukat, közösségünk hasznos tagjaiként tekint rájuk. Arról is beszámolt, hogy most készítik azt a helyi tanácsi határozati mintát, amellyel a helyi tanácsok és az önkéntes tűzoltók között a tevékenységet szabályozottabbá lehet tenni, ahol erre szükség van.

– A tervezetet konzultáltuk már az önkéntes tűzoltókkal, a konzultáció alapján bejött javaslatokat is belefoglaltuk. A Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége  (ISU Olt) szakvéleményét is várjuk ez ügyben. A véglegesítés után szét fogjuk küldeni mindegyik helyi tanácsnak az együttműködési mintát – mondta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Ugyanakkor folytatják a pályázati kiírásokat és a jövőben is számíthatnak a megyei tanácsra. Várjuk az ISU OLT-tól a választ az átiratunkra, hogy a balánbányai ingatlant mennyiben lehetne tűzoltó képzési központtá alakítani. Az udvarhelyszékiekkel is arról egyeztettünk, ha lehet, megépítjük mind a két központot, egyelőre várjuk az ISU Olt visszajelzését – hangzott el a helyszínen. Borboly Csaba örömmel summázta, hogy Hargita megye a leginkább aktív megye az önkéntes tűzoltók tekintetében, és tevékenységükkel jó példát mutatunk az egész ország számára.

A versenyről készült fotóalbum itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2018. október 20.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774